'OPPO Watch met Wear OS en snelladen op 31 juli gelanceerd'

'OPPO Watch met Wear OS en snelladen op 31 juli gelanceerd'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OPPO Watch

In december vorig jaar maakte OPPO bekend dat het zijn productaanbod wil uitbreiden met slimme horloges, televisies en smarthome, en daar zagen we enkele maanden geleden alvast het resultaat van. De OPPO Watch werd toen in China gelanceerd met het eigen ColorOS-besturingssysteem, en een rechthoekig design dat aan de Apple Watch doet denken.

OPPO lanceert op 31 juli nu een variant die bedoeld is om buiten China te worden verkocht, en daarom rust OPPO zijn horloge uit met Wear OS. Dat blijkt uit gelekte informatie bij de Amerikaanse regulator FCC. Het horloge komt in twee varianten: een 41 mm-model met een 1,6 inch AMOLED-scherm en een 46 mm variant dat een 1,9 inch AMOLED-paneeltje heeft. OPPO's horloge heeft ook een scherm met gebogen randen.

Beelden van het horloge

Specificaties

Verder heeft het horloge de Qualcomm Snapdragon Wear 2500-chipset en dus niet de laatste Wear 4100-processor. OPPO stopt ook 1 GB RAM in zijn smartwatch samen met 8 GB opslag. De Chinese fabrikant pakt uit met een 430 mAh accu waarmee zijn Watch zo'n 40 uur lang met één oplaadbeurt overleeft, ofwel 21 dagen in energiebesparingsmodus. OPPO staat natuurlijk bekend om snelladen, en dat kan dit horloge ook. Na 15 minuten opladen zou je het al een hele dag kunnen gebruiken.

Beelden van het horloge

Als we kijken naar de extra functionaliteiten, dan merken we op dat de Watch met een hartslagsensor komt en ingebouwde gps. Het horloge heeft daarnaast NFC en eSIM-ondersteuning waarmee hij dus volledig onafhankelijk van een smartphone kan functioneren met een eigen 4G-verbinding. De OPPO Watch is ook waterbestendig.

Beschikbaarheid

De global-versie van de OPPO Watch wordt op 31 juli aangekondigd, maar de Watch is opmerkelijk genoeg alvast aangekondigd in Duitsland waar hij nu 249 euro kost. Dat meldt onder meer Gizmochina. Het is alleen nog niet bekend waar hij te koop is. Of hij ook naar Nederland komt is nog niet bekend. Kijk jij uit naar de lancering van de OPPO Watch? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk