‘OPPO werkt aan smartwatch met Apple Watch-designelementen’

‘OPPO werkt aan smartwatch met Apple Watch-designelementen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OPPO-smartwatch

Tijdens het OPPO Inno Day-evenement in China, kondigde het aan te komen met smartwatches, slimme draadloze hoofdtelefoons, AR-brillen en 5G Hubs. Via Twitter kwam de bevestiging dat de smartwatch daadwerkelijk gedurende het eerste kwartaal gelanceerd zou worden. Levin Lu, Vice President van de onderzoeksafdeling, had de lancering aangekondigd. Inmiddels zien we een eerste resultaat van de ontwikkelingsperiode. OPPO-topman Shen Yiren heeft via Weibo een render van de OPPO-smartwatch met het publiek gedeeld. Het design is duidelijk geïnspireerd door smartwatches uit de Apple Watch-reeks.

OPPO smartwatch

OPPO stuurt voor het eerst een teaser uit van het slimme horloge

Op basis van de teaser kunnen we stellen dat OPPO heeft gekozen voor een rechthoekig scherm, vergelijkbaar met het design van de Apple Watch. Aan de rechterzijkant vinden we een tweetal knoppen. Waar ze precies voor zullen dienen, is ons nog onbekend. Het scherm is licht afgerond aan beide zijkanten en loopt over in het goudkleurige frame. Aangesloten op het gouden frame, zijn een tweetal bandjes gemaakt van rubber. Shen Yiren, OPPO’s Global Vice President, liet slechts één kleurvariatie zien van het horloge. Vermoedelijk zullen er bij de lancering van het horloge meerdere kleurvariaties zijn om uit te kiezen.

Eerste kwartaal

Over het design van OPPO’s slimme horloge, hoeven we niet meer te discussiëren: dat staat zo goed als vast. Tot op heden heeft OPPO echter geen details vrijgegeven over de technische aspecten van de smartwatch. Zo is het onbekend welke chipset OPPO zal gebruiken en welk besturingssysteem op het horloge zal draaien. Xiaomi was in 2019 de eerste fabrikant om een smartwatch met Wear OS te lanceren, waar een schil op is aangebracht: MIUI For Watch. Normaliter staat Google dat niet toe. Hoe Xiaomi het heeft uit weten te onderhandelen, is onbekend gebleven. Het is mogelijk dat OPPO zich op hetzelfde pad zal begeven.

Beelden van het horloge

Xiaomi's Mi Watch draait op Wear OS met een eigen schil: gaat OPPO dat ook doen?

Volgens XDA-Developers zou de Chinese fabrikant tijdens zijn Inno Day-evenement details hebben laten vallen over het implementeren van eSIM-functies. Met een ingebouwde simkaart zou de smartwatch op mobiele (4G) netwerken aangesloten kunnen worden, zonder dat gebruikers er een plastic simkaart in moeten pluggen. T-Mobile biedt sinds 2019 als eerste provider in de Benelux ondersteuning voor eSIM. Tot op heden blijft het aanbod van eSIM-producten echter vrij beperkt. Terugkomend op de OPPO-smartwatch, een lancering wordt op zeer korte termijn verwacht. Zou jij een horloge van OPPO aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk