'OnePlus' eerste smartwatch moet concurreren met Apple en Samsung'

'OnePlus' eerste smartwatch moet concurreren met Apple en Samsung'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus-smartwatch

OnePlus zou momenteel werken aan zijn allereerste smartwatch, dat blijkt uit een tweet van een Indiase nieuwsredacteur van de nieuwssite Tech Auntyji. "Voor iedereen die een fitnessband gebruikt of er een wil aankopen, heb ik twee woorden: never settle." 'Never settle' is natuurlijk de slogan van OnePus. Het merk zou dus werken aan een eigen wearable, en Phone Arena neemt ook het woord 'smartwatch' in de mond.

Volgens de eerste lekken over het slimme horloge gaat het om een exemplaar met een rond design, anders dan de Apple Watch die een rechthoekig ontwerp heeft. De smartwatch komt ook met verwisselbare bandjes, en hij moet naast de Apple Watch ook de concurrentie aangaan met de Galaxy Watch-reeks van Samsung.

Galaxy Watch Active hart meldingen

De Samsung Galaxy Watch Active

Productaanbod verbreden

Het is niet de eerste keer dat er geruchten onststaan rond een OnePlus-horloge, want in 2016 raakte eerder al bekend dat OnePlus werkte aan de 'OnePlus OneWatch', die later in de prullenmand terecht kwam. OnePlus wilde zich namelijk volledig op telefoons focussen, maar het bedrijf lijkt ondertussen van die strategie te zijn afgestapt. OnePlus kondigde recent zijn eerste smart tv aan, de OnePlus TV.

'OnePlus' eerste smartwatch moet concurreren met Apple en Samsung'

Carl Pei, de mede-oprichter van OnePlus zei eerder in een interview dat het bedrijf zich de afgelopen jaren heeft gefocust op het uitbouwen van zijn business. Een logische volgende stap zou dan om zijn productaanbod te verbreden en een eigen ecosysteem van producten aan te bieden aan de consument. Voorlopig ontbreken nog alle details over de eerste OnePlus-smartwatch.

We verwachten dat het horloge zal werken op een aangepaste versie van WearOS. Het bedrijf koos eerder al voor zo'n strategie, maar dan met OnePlus TV, dat gebaseerd is op Android TV. Het eerste OnePlus-horloge zou volgend jaar op de markt komen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk