OnePlus Buds Pro 2 officieel: premium oortjes met dubbele drivers

OnePlus Buds Pro 2 officieel: premium oortjes met dubbele drivers

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De OnePlus Buds Pro 2 is een nieuw paar premium oortjes van OnePlus. Ze komen dit keer met dubbele audiodrivers, bestaande uit een woofer en een tweeter, waardoor het geluid realistischer klinkt in verschillende toonhoogtes.

OnePlus Buds Pro 2

OnePlus heeft zijn nieuwste paar draadloze oortjes voorgesteld. Voor de OnePlus Buds Pro 2 ging het bedrijf een samenwerking aan met de Deense audiofabrikant 'Dynaudio'. De draadloze OnePlus Buds Pro 2 zijn uitgerust "met een hoop nieuwe functies en leveren een helder, natuurlijk en vol geluid dat perfect is afgestemd op de gebruiker", aldus OnePlus.

Heel wat details over de oortjes ontbreken voorlopig nog en dan hebben we over de prijs, de beschikbaarheid en de concrete functies waar de oortjes mee uitpakken. In zijn persbericht heeft OnePlus het voornamelijk over geluidskwaliteit.

Dubbele audiodrivers

De OnePlus Buds Pro 2-oortjes zijn met zogenaamde 'MelodyBoostTM Dual Drivers' gemaakt. Ze werken niet met één audiodriver zoals de meeste oortjes, maar ze hebben in de plaats een 11 mm woofer die instaat voor de lage bastonen en een 6 mm tweeter die zorgt voor een breder geluidsbereik en een helder stemgeluid. Deze techniek wordt al gebruikt bij speakers, maar met de hulp van Dynaudio werd ze nu ook toegepast bij deze draadloze oortjes van OnePlus.

OnePlus heeft het in zijn persbericht ook over geluid dat klinkt alsof in een studio is opgenomen, maar de term 'lossless' wordt niet gebruikt. We komen ook niets te weten over spatial audio, een functie die eerder al het onderwerp was van geruchten.

Gerelateerde artikelen

4 equalizermodi

Het Chinese merk deelt wel meer informatie over de equalizer van zijn oortjes. De OnePlus Buds Pro 2 hebben een standaard equalizer (EQ) en drie aangepaste EQ's: 'Bold', 'Serenade' en 'Bass'. Alle vier de EQ's zijn afgestemd met Dynaudio.

We krijgen ook nog geen informatie over het ontwerp, maar op de foto die OnePlus deelt herkennen we een groene en een zwarte tint. Het design van de oortjes doet verder sterk denken aan hun voorganger. Meer informatie volgt volgens OnePlus op 7 februari tijdens zijn Cloud 11-lanceringsevenement. Op die dag lanceert het merk ook de OnePlus 11 Pro.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk