OnePlus Band officieel: voordelige fitnesstracker met sterke features

OnePlus Band officieel: voordelige fitnesstracker met sterke features

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft een goedkope fitnesstracker gelanceerd. De OnePlus band komt met onder meer een hartslagmeter, bloedzuurstofmeter en een accuduur van twee weken.

OnePlus Band

Het is zo ver. OnePlus heeft zijn allereerste sportbandje op de markt gebracht. Eerder lekte al informatie over de OnePlus Band, maar nu is hij officieel in India aangekondigd. Het bandje vertoont veel gelijkenissen met Xiaomi's concept voor de voordelige Mi Band 5.

Allereerst is er een 1,1 inch AMOLED-kleurenscherm dat een resolutie heeft van 294 x 126 pixels. OnePlus heeft de band verder voorzien van een hartslagmeter die die je hartslag de hele dag lang registreert, maar er is ook een accelerometer in drie richtingen, een gyroscoop en een SPo2-bloedzuurstofmeter. De accuduur bedraagt twee weken en de fitnesstracker is IP68-waterbestendig.

OnePlus Band officieel: voordelige fitnesstracker met sterke features

Sport en slimme functies

Met al die sensoren in die aanslag meet de Band je verbrande calorieën terwijl het oog houdt op je hartslag en het zuurstofgehalte van je bloed. De Band kan 13 verschillende activiteiten herkennen, waaronder: lopen buiten, lopen binnen, wandelen buiten, fietsen, roeien, zwemmen en yoga.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast zijn er ook een reeks slimme functies, want de fitnesstracker van OnePlus laat ook meldingen zien op het scherm, hij laat je muziek bedienen en werkt met de Zen Mode van OnePlus-telefoons. De Band kan je ook helpen om je kwijtgeraakte telefoon op te sporen en je kan inkomende telefoontjes dempen. Om de Band in te stellen gebruik je de gloednieuwe OnePlus Health-app waarmee je ook de watchfaces kan veranderen.

OnePlus Band officieel: voordelige fitnesstracker met sterke features

Beschikbaarheid

De Band is als eerste in India aangekondigd waar hij omgerekend 28 euro kost. Je kan hem daar verkrijgen in de kleuren Tangerine Gray, Navy en zwart. OnePlus Nederland stelt dat de Band voor de Indiase markt is bestemd.

Wat is jouw eerste indruk van deze fitnesstracker? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk