‘OnePlus Band op komst: Xiaomi Mi Band 5-concurrent kost 35 euro’

‘OnePlus Band op komst: Xiaomi Mi Band 5-concurrent kost 35 euro’

OnePlus zou een breder publiek aan willen spreken en lanceert daarvoor aan ‘het begin van’ 2021 de OnePlus Band. Met de fitnesstracker gaat OnePlus de concurrentie aan met Xiaomi, die al jaren zijn Mi Band-serie verkoopt. Met een scherpe adviesprijs van 35 euro zou deze wearable het de Mi Band (5) nog knap lastig kunnen maken.

OnePlus Band

Voor OnePlus lijkt 2021 het jaar te zijn waarin het zichzelf opnieuw uitvindt: verwacht wordt dat het bedrijf in het eerste kwartaal onder andere een Wear OS-smartwatch zal introduceren. Verder zal er het komende jaar ruimte zijn voor meer telefoons dan men van OnePlus gewend is: de 9-serie zal uit drie telefoons bestaan – de OnePlus 9 SE/Lite, OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro. Volgens Android Central blijft het daar niet bij, er wordt namelijk nog een ‘OnePlus Band’ verwacht.

‘OnePlus Band op komst: Xiaomi Mi Band 5-concurrent kost 35 euro’

OnePlus' Band moet kopers wegtrekken bij de populaire Mi Band 5

Zoals de naam impliceert, kan de OnePlus Band vergeleken worden met de marktleider, de Mi Band 5. Als de gelekte specificaties juist zijn, dan zal niet alleen de naam overeenkomsten bieden. Zo zou het scherm op de OnePlus Band een AMOLED-exemplaar zijn; verder beschikt de fitnesstracker van OnePlus over een waterbestendigheidsrating en zou de wearable meerdere dagen op één lading uit de batterij mee kunnen gaan.

Hoe groot de OnePlus Band is, welke software er op de fitnesstracker draait en welke functies er op de Band aanwezig zijn, wist Android Central niet te vermelden. Men kan verwachten dat de OnePlus Band op het gebied van uiterlijk vergelijkbaar zal zijn met andere fitnesstrackers – hetzij van Xiaomi, maar ook van fabrikanten als Fitbit, Garmin, Honor of Huawei. Vaak ligt de focus op simpliciteit, met een klein scherm en weinig knoppen: daardoor vallen wearables minder op als je ze draagt.

Slechts 35 euro

Xiaomi is heer en meester in het segment van goedkope wearables – de Mi Band 5 is in Nederland te koop voor nog geen 40 euro. Met een te hoge prijs zou OnePlus zijn Band direct de markt uit prijzen; daar kiest het dan ook niet voor, zo blijkt uit gegevens van Android Central. In India zou OnePlus zijn Band lanceren voor 3.000 Indiase Rupees, omgerekend ongeveer 35 euro. Let er wel op dat OnePlus in India lagere prijzen hanteert, het is dus mogelijk dat de Band duurder zal zijn zodra de prijzen naar euro’s omgerekend worden.

‘OnePlus Band op komst: Xiaomi Mi Band 5-concurrent kost 35 euro’

OnePlus zal onder andere moeten concurreren met de Honor Band 5

Of OnePlus de Band in Europa beschikbaar zal maken is vooralsnog onbekend. In het verleden zijn producten als de OnePlus TV exclusief in India op de markt gebracht. Of een Band voldoende in trek zou zijn in Europa, is ons niet bekend. Zou jij deze OnePlus Band in de Nederlandse winkelschappen terug willen zien komen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Lees meer over:
Xiaomi OnePlus Fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties