Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

 • Xiaomi Mi 9T

 • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Al snel beschikbaar!

Nieuwe Fossil Q Explorist HR, Venture, Emporio Armani en meer smarwatches nu beschikbaar

· 31 augustus 2018

Fossil Group heeft een aantal nieuwe smartwatches met Wear OS laten zien op IFA. Het gaat om de Fossil Q Explorist HR, Q Venture HR, een nieuwe afgeslankte versie van de Emporio Armani Connected, Skagen Falster 2, Diesel Full Guard 2.5 en de Michael Kors Access Runway. Alle smartwatches zijn een stuk uitgebreider en beter in gebruik geworden.

Fossil Q Explorist, Venture en nog veel meer smartwatches

Fossil Group zet zwaar in op smartwatches. Vorig jaar tijdens IFA liet het voor het eerst zijn nieuwe collectie smartwatches in Europa zien, en dat is dit jaar niet anders. Het gaat in totaal om 5 merken: Fossil, Skagen, Diesel, Michael Kors en Emporio Armani. We hebben op de beurs al even heel kort naar de horloges kunnen kijken. Alle horloges zijn technisch zo goed als gelijk aan elkaar: denk aan het oplaadsysteem, het scherm of de processor. Ook kan je met al deze horloges navigeren met de middelste knop: draaien zorgt ervoor dat je over het scherm scrollt. 

Fossil Q Explorist HR

De vierde generatie van de Fossil-smartwatches is hier. De officiële naam is de Q Explorist HR, maar je zult her en der op het internet ook de aanduiding naar een vierde generatie vinden. Er zijn een aantal nuttige toevoegingen gedaan tegenover de derde generatie. De 'HR' in de naam verwijst naar de hartslagsensor die nu aanwezig is. Hiermee kan je door de dag heen je hartslag meten.

Fossil smartwatches

Hierdoor is het materiaal op de achterzijde ook anders geworden: je voelt nu daadwerkelijk de hartslagsensor op je huid zitten door de bolvorm. Toevoegingen als NFC, GPS en zwembestendigheid laten het horloge nu nog completer voelen. NFC kan je gebruiken om te betalen in winkels, al wordt dit momenteel nog niet ondersteund in Nederland. GPS is handig voor als je zonder telefoon op stap gaat en wilt weten waar je bent geweest, terwijl je dus ook met het horloge kan zwemmen. 

Fossil Q Explorist HR

Het sierlijke uiterlijk blijft behouden. De achterkant is nu wel van een zacht voelende metaal gemaakt, anders dan de volledig platte glazen achterkant dan de originele Q Explorist. Het horloge is ook wat dunner geworden, al zijn de verschillen klein. 

Een pijnpunt in het langzame draadloze opladen is nu ook opgelost. Fossil heeft een magnetische oplader geïntroduceerd waarbij er in een uur het horloge voor 80% vol moet zijn. Dat is een grote verbetering. Zaken als het scherm, accu en processor zijn nagenoeg gelijk gebleven. We kijken dus naar een 1.39 inch 454 x 454 OLED-scherm, een 300 mAh accu en de toch wel ouderwetse Snapdragon Wear 2100. De casing van het horloge heeft een diameter van 45 mm, 1mm groter dan de vorige Q Explorist. 

Links 3de generatie, rechts de 4de

Deze nieuwe generatie van de Fossil Q Explorist zal vanaf 279 euro te krijgen zijn met een leren band. Wil je een metalen band dan ben je hier 299 euro voor kwijt. Je kan kiezen uit dezelfde kleurstellingen als vorig jaar. Met leren band is er een donkere band, lichte en een blauwe, met bijbehorende kleur kast. Metalen versies zijn of donkergrijs of lichtgrijs. 

Fossil Q Venture HR

De vrouwelijke versie van de Q Explorist is de Q Venture HR. Hierbij zijn ook de nodige sensoren toegevoegd: NFC, GPS, en een hartslagsensor. Waterbestendigheid voor zwemmen is hier ook aanwezig. Het kleinere formaat van 40mm moet dit horloge beter geschikt maken voor de smallere vrouwenpols. De automatische lichtsensor voor het OLED-scherm is voor zowel de Venture als de Explorist weer beschikbaar.

Fossil Q Venture HR

De prijzen van de Venture zijn identiek als die van de Q Explorist: 279 euro voor de versie met leren band, 299 euro voor als je een metalen band wilt. Kleuren zijn goud, zilveren, roze grijs en bruin, met diverse kleuren van de kast zoals goud, zilveren, roze en goud. 

Emporio Armani Connected

De Emporio Armani Connected heeft een compleet nieuwe weg ingeslagen. Weg is het grote formaat van vorig jaar, en een kleinere lichte vormfactor is hiervoor teruggekomen. Er is geen nieuwe naam, gewoon weer Emporio Armani Connected. Net als de bovenstaande twee horloges is hier een hartslagsensor toegevoegd, met ook weer de zachte metalen afwerking op de achterkant. Ook is snel opladen mogelijk. De focus ligt op een handelbaar, dun horloge die er toch sierlijk uitziet. 

Emporio Armani Connected

Het formaat van de Emporio Armani Connected is 43 bij 49 mm, met een kleiner scherm van 1,19 inch en een accu van 300 mAh. Het riedeltje aan sensoren en waterbestendigheid is ook hier weer aanwezig. Het horloge is ook hier met leren bandjes beschikbaar. Dit horloge zal 369 euro gaan kosten, de duurdere edelstalen variant 419 euro. Het horloge zal begin september wereldwijd beschikbaar zijn.

Skagen Falster 2

Het meest minimalistische horloge van het stel is zonder twijfel de Skagen Falster 2. Dit horloge heeft een vrij grote upgrade gehad tegenover zijn voorganger, waarvan je de review hier kan lezen. Zo is de afwerking aan de zijkant niet meer spiegelend plastic, maar een soft touch metaal, zoals de achterkant. Dit voelt veel meer solide aan.

Skagen Falster 2

Ook zijn er nu drie knoppen aan de zijkant, waarbij je de middelste kan gebruiken om te scrollen. De andere twee kan je gebruiken om een app naar keuze te starten. Deze zaken waren met de vorige generatie Skagen Falster nog niet mogelijk. Ook is er een versie met een magnetisch mesh horlogeband, één van de weinigen die dit heeft aldus Fossil Group. De casing is 40 mm groot in diameter. 

De Skagen Falster 2 heeft ook weer zwembestendigheid, GPS, NFC en een hartslagsensor gekregen. Herken je al een trend? Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet duidelijk: in het persbericht wordt een prijs van 275 dollar genoemd, wat zich ongeveer naar 299 euro zou moeten vertalen. 

Diesel Full Guard 2.5

Het meeste stoere horloge van het stel is de Diesel Full Guard 2.5. Met een case van 47 x 56 mm is dit een groot horloge, en doet het ook niet zijn best om klein te zijn. Het scherm is een 1.39 inch exemplaar met een resolutie van 454 x 454. De accu is 300 mAh groot. Alle nieuwe sensoren zijn hier ook weer, net als snelopladen.

Diesel Full Guard 2.5

Diesel heeft de nadruk op het uiterlijk gelegd: er zijn vier kleuren beschikbaar: een matzwarte case met een zwart leren of siliconen bandje, een glanzende zwarte case met een bruin bandje, en een donkergrijze case met een even donkere metalen bandje. Deze versies kan je in de afbeeldingen zien. De Europese prijs van dit horloge ligt op 369 euro, met de versie met de betalen band op 419 euro. Het horloge zal vanaf begin oktober beschikbaar zal zijn. 

Michael Kors Access Runway

De laatste horloge in het rijtje is de Michael Kors. Dit horloge heeft voor het eerst een siliconen bandje, naast de drie metalen bandjes die beschikbaar zullen zijn. Het uiterlijk van het horloge is veelal op vrouwen gericht, net als de meegeleverde watchfaces. 

Michael Kors Access Runway

NFC, GPS, een hartslagsensor, snel opladen en zwembestendigheid zijn net als alle andere horloges ook hier aanwezig. De drie knoppen aan de zijkant zijn ook nieuw, waarbij er vorig jaar er slechts één knop aanwezig was. Het formaat van de casing is 41 x 50 mm, met een accu van 300 mAh. Het horloge zal vanaf augustus in geselecteerde winkels beschikbaar moeten zijn, net als bij Michael Kors zelf.  Dit zal voor een vanafprijs van 369 euro gaan gebeuren. 

Beschikbaarheid

Fossil heeft laten weten dat de meeste horloges bij Bol.com en Coolblue te koop zullen zijn in Nederland. Bij een snelle check blijkt dat dit nu nog niet overal het geval is, maar dit zal dus zeer binnenkort wel het geval moeten zijn. We zullen enkele horloges hopelijk ook kunnen reviewen, dus houd de site in de gaten voor meer nieuws. 

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...