Officieel: Fossil gaat op 30 augustus zijn Gen 6-horloges onthullen

Officieel: Fossil gaat op 30 augustus zijn Gen 6-horloges onthullen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Fossil voerde begin augustus campagne voor zijn zesde generatie Wear OS-horloges om de aandacht bij Samsungs Galaxy Watch 4 weg te trekken. Een nieuwsbrief aan Fossil-klanten geeft ditmaal een lanceringsdatum voor de Gen 6-horloges: 30 augustus. De op Wear OS 2 draaiende smartwatches krijgen vermoedelijk een adviesprijs van 300 euro.

Fossil Gen 6

Nadat Fossil begin augustus zijn klanten bombardeerde over de aanstaande smartwatch die “Way more, way faster” als tagline heeft, schijnt de Fossil Group ditmaal licht op de lanceringsdatum van zijn nieuwe horloges met Wear OS. Dat blijkt uit berichtgeving van Droid Life, die een e-mail heeft ingezien die naar de grootste fans van het bedrijf is verstuurd. Volgens de e-mail moeten klanten maandag hun inbox in de gaten houden om “als eerste toegang te krijgen tot Fossil's nieuwste en meest geavanceerde smartwatch.”

E-mail die Fossil aan zijn 'grootste fans' verstuurd heeft, beeld: Droid Life

E-mail die Fossil aan zijn 'grootste fans' verstuurd heeft, beeld: Droid Life

Daarmee is bevestigd dat Fossil zijn Gen 6-horloges op maandag 30 augustus uit de doeken doet. Of het bedrijf zijn horloges dan enkel in de Verenigde Staten lanceert, of dat er een internationale lancering gepland staat, is niet bekend.

Gen 6 specificaties

Hoewel Fossil maandag pas de doeken van zijn Gen 6-horloges af zal halen, zijn alle details over de smartwatches eerder al via Amazon uitgelekt. Via productpagina's van Amazon werd onder andere bekend dat er minstens vier modellen beschikbaar komen, namelijk FTW4059, FTW4061, FTW4062 en FTW4063. Veel componenten zijn gelijk tussen deze horloges, waaronder het OLED-scherm met een 1,28-inch diagonaal en een 418x418 pixels resolutie. Ook krijgen alle horloges de beschikking over de snelle Snapdragon Wear 4100+-chipset, bluetooth 5.0, GPS, een roterende kroon en een reeks sensoren die helpen je gezondheid bij te houden.

Officieel: Fossil gaat op 30 augustus zijn Gen 6-horloges onthullen

Verder komen de Gen 6-horloges beschikbaar in twee afmetingen, 42mm en 44mm, en bevatten ze een batterij die tot 24 uur mee kan gaan. Bij aflevering draaien de horloges nog op het oude Wear OS 2, dat meldde Fossil eerder. In 2022 volgt een update naar Wear OS 3. Het is mogelijk dat deze update nog zal leiden tot een langere batterijduur, gezien Wear OS 3 volgens Google en Samsung moet zorgen voor een betere batterijduur.

Prijzen en beschikbaarheid

Wanneer Fossil de Gen 6-horloges in Nederland en België gaat uitbrengen, is nog niet bekend. Het is goed mogelijk dat de smartwatches begin september al verkrijgbaar zijn. Tegen welke prijs je ze kan aanschaffen, blijft koffiedik kijken. Sommige geruchten spreken over een prijs van rond de 300 euro, terwijl anderen spreken over prijzen die stijgen richting de 400 euro.

Gerelateerde artikelen

Wat zou jij over hebben voor de allereerste smartwatch met de Snapdragon Wear 4100+? Zou jij nu nog een Wear OS-horloge durven kopen, met de Wear OS 3-horloges in het vooruitzicht? Vertel het ons onder dit artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk