'Nokia komt met zijn eerste Wear OS-horloge, heeft geïntegreerde 4G'

'Nokia komt met zijn eerste Wear OS-horloge, heeft geïntegreerde 4G'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nokia-smartwatch

HMD Global, het bedrijf dat de Nokia-telefoons uitbrengt, komt op 23 februari met een persconferentie op het Mobile World Congress in Barcelona en we weten al dat de lancering van een nieuw vlaggenschip waarschijnlijk niet op de agenda staat. Nokia gaat de 8.2 voorstellen en we leerden ook al veel meer over een aankomende budgettelefoon, de Nokia 5.2. Nu zegt Nokia anew, een geruchtenverspreider met alleen Nokia-lekken dat we een Wear OS-horloge van Nokia mogen verwachten.

Nokia - niet HMD - lanceerde enkele jaren geleden al de Nokia Steel HR, maar later kreeg dat horloge een rebranding toen het Franse Withings zich weer losscheurde van het Finse bedrijf. De Nokia Steel HR was een zogenaamd hybrid-horloge zonder een groot scherm of Wear OS als besturingssysteem. De nieuwe smartwatch van Nokia gaat wel volledig de strijd aan met de Apple Watch, de Galaxy Watch, de slimme horloges van Fossil en andere smartwatches.

Kan je de tweet niet zien? Tik dan hier

eSIM

Nokia anew stelt dat het horloge alvast door Google is gecertificeerd en verder stelt hij dat het apparaat komt met eSIM-functionaliteit waardoor hij volledig zelfstandig met een eigen 4G-verbinding kan functioneren. Al zou de eSIM-functionaliteit wel optioneel zijn en mogelijk is ze niet in alle markten beschikbaar.

'Nokia komt met zijn eerste Wear OS-horloge, heeft geïntegreerde 4G'

Een gelekt beeld van een aankomende OPPO-smartwatch

Verder is er nog maar weinig bekend over het aankomende horloge van Nokia. We zien de laatste maanden steeds meer fabrikanten met Wear OS aan de slag gaan, zoals OPPO en Xiaomi met de Mi Watch. Wat denk jij van het slimme horloge van Nokia? Ben jij benieuwd wat het Finse bedrijf voor ons in petto heeft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk