Nieuwe Play Store voor Wear OS voorgesteld, Material You-design

Nieuwe Play Store voor Wear OS voorgesteld, Material You-design

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Play Store op Wear krijgt een nieuw uiterlijk volgens Googles Material You-design. De interface is beter afleesbaar, en er wordt slimmer en consistenter met kleur omgegaan. Daarnaast leert de appwinkel ook op telefoons een nieuw trucje.

Google Play Store op Wear OS

Google heeft grootste plannen met War OS, zo maakte het bedrijf al bekend tijdens zijn Google I/O-evenement in mei. Smartwatches krijgen een grote update, en het werkt daarvoor samen met Samsung. De nieuwe Google Play Store voor Wear OS wordt nu voorgesteld, en we zien dat Google het design van de applicatiewinkel voor horloges helemaal heeft omgegooid.

Google rust Play Store op Wear OS uit met zijn Material You-uiterlijk. Dat is de vormgeving die ook naar telefoons met Android 12 komt, en gekenmerkt wordt door ronde vormen en accentkleuren die aangepast zijn aan de achtergrond die je op je apparaat gebruikt. Dat zien we ook op Wear OS terug, aldus 9To5Google.

Boven: de nieuwe interface, onder: de huidige interface. Bron: 9To5Google

Boven: de nieuwe interface, onder: de huidige interface. Bron: 9To5Google

Google gebruikt achter witte tekst voortaan een lichtere grijze achtergrond en knoppen met afgeronde hoeken. De Open-knop onder apps is zelfs helemaal wit zodat hij goed te onderscheiden is van de rest van de interface.

Meer keuze

Verder krijgt de Play Store op telefoons ook een ingrijpende wijziging. Als je een app installeert waar ook een Wear OS-variant van bestaat, werd die al standaard op je horloge geïnstalleerd. Dat is nog steeds zo, maar voor zulke apps is er in de Play Store op Android nu een dropdownmenu naast de 'Installeren'-knop. Je kan er vervolgens voor kiezen om de app enkel op je telefoon of je smartwatch te installeren.

Gerelateerde artikelen

De veranderingen worden in de komende weken uitgerold naar Wear OS-horloges met versie 2.x of recenter. Google testte de nieuwe Play Store eerder de voorbij weken bij een kleinere groep gebruikers. Zie jij hem al op je smartwatch? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk