Na de smartphone en de smartwatch: is een 'smartring' wat?

Na de smartphone en de smartwatch: is een 'smartring' wat?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

We hebben allemaal een telefoon in de broekzak en velen van ons hebben wel een slim horloge of een fitnesstracker. Apple heeft een patent aangevraagd voor een slimme ring en designers zijn daarmee aan het werk gegaan om ons een beeld te geven van zo'n wearable om je vinger.

Slimme ring

In april werd een patent van Apple gepubliceerd waarin het bedrijf een nieuwe soort van wearable omschreef. Waar Apple soms vaag bleef bij zijn ideeën voor een smartring gingen designers Konstantin Milenin enThe Apple Stack aan de slag om zelf een reeks vraagtekens weg te nemen, dat weet Yankodesign. Het resultaat is de Apple Ring en de Apple Ring Pro. Die eerste is een metalen ring met een flexibel touchscreen, terwijl de andere een grotere ring is die ook ietwat met het Apple Watch-design overeenstemt.

Door het kleine formaat zou de Apple Ring op zijn scherm minder informatie kunnen weergeven dan de Ring Pro. De Ring zou wel kunnen meldingen kunnen weergeven, bijvoorbeeld door een bewegende tekst in beeld te brengen. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook de basisfunctionaliteiten van een fitnesstracker vervullen en je kan de veranderende weersverwachting volgen.

Na de smartphone en de smartwatch: is een 'smartring' wat?

De Apple Ring Pro zou daarentegen werken met een soort van widgetsysteem, ook vergelijkbaar met de tiles op Wear OS-horloges. Je krijgt dan kleine informatiekaarten te zien voor apps, waaronder het liefjes dat op dit moment wordt afgespeeld. Dit accessoire is dus ook op het gebied van functies een soort van lite-versie van een Apple Watch.

Heeft het toekomst?

Het lijkt ons erg plausibel dat er binnenkort smartringen op de markt komen, maar we verwachten dat dan eerder een ander merk dan Apple als eerste de spits afbijt. Of we straks ook allemaal zo'n ring om onze vingers hebben, is wel twijfelachtig. Het kan dan wel leuk zijn om op je vinger te zien welk liedje momenteel afspeelt, maar je kan ook gewoon even je telefoon erbij nemen.

Gerelateerde artikelen

Dat is in zekere zin ook het probleem bij slimme horloges en fitnesstrackers, want niet iedereen heeft behoefte aan een extra apparaat om zijn pols als het geen grote extra functies toevoegt. Slimme horloges zijn wel beter geschikt als sport- en gezondheidstracker dan een telefoon, maar of een slimme ring ook ergens de beste in zal zijn, valt nog af te wachten. Wat denk jij, wil jij wil een slimme ring? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over wearables? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk