Meer nieuws over verspreiding Android Wear 2.0-update

Meer nieuws over verspreiding Android Wear 2.0-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Verspreiding Android Wear 2.0

Ondertussen zijn al een aantal smartwatches voorzien van het nieuwer Android Wear 2.0. Zo heeft New Balance de update voor de RunIQ aangekondigd en is de update ook vrijgegeven voor de LG G Watch R en de LG Watch Urbane (eerste generatie).

Begin mei staat Android Wear 2.0 voor de LG Watch Urbane 2nd op de planning. Volgens Huawei zou de eerste generatie Huawei Watch eind maart een update naar Android Wear 2.0 kunnen verwachten. De ASUS ZenWatch 2 en ZenWatch 3 kunnen de update volgens de fabrikant in het tweede kwartaal verwachten.

Op het Android Wear 2.0-forum stromen er vragen binnen over de grote afwezigen: de Huawei Watch, ASUS ZenWatch 2 en ZenWatch 3 en nieuwere Moto 360-modellen. Google heeft nu de daar aanwezige lijst met smartwatches aangevuld of geüpdatet. Er wordt eerst een hele lijst met smartwatches getoond die de update al hebben. Daaronder staan de achterblijvende horloges. Alle smartwatches die dit jaar worden aangekondigd, worden sowieso uitgebracht met Android Wear 2.0.

Eind april/begin mei

1. Moto 360 Gen 2
2. Moto 360 Sport
3. LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
4. Huawei Watch
5. Huawei Watch Ladies
6. Asus ZenWatch 2
7. Asus ZenWatch 3

Krijgen geen Android Wear 2.0

1. LG G Watch
2. Samsung Gear Live
3. Moto 360 v1 (2014)
4. Sony Smartwatch 3
5. Asus ZenWatch v1

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 is de grootste update voor het smartwatch-besturingssysteem sinds de officiële lancering in maart 2014. De grootste verandering is de manier waarop apps kunnen worden geïnstalleerd. Het is namelijk mogelijk om applicaties direct op de smartwatch zelf te installeren via een smartwatch-versie van de Google Play Store. Daarnaast is het uiterlijk van notificaties aangepakt en kunnen er ook woorden ingevoerd worden door op de letters te tikken of door over de letters te slepen via een toetsenbord.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk