LG Watch W7 offcieel: Wear OS-horloge met analoge wijzers

LG Watch W7 offcieel: Wear OS-horloge met analoge wijzers

LG Watch W7

De LG V40 ThinQ was niet het enige LG-product de show steelt vandaag, want het Koreaanse merk kwam nog met een nieuwe Wear OS-horloge, de Watch W7. Het bijzondere aan deze smartwatch is dat LG ervoor gekozen heeft om van analoge wijzers gebruik te maken in plaats van de traditionele watchfaces die je vandaag bij zowat alle Wear OS-horloges ziet.

LG's Watch W70 heeft in totaal een diameter van 45mm. De Watch W7 heeft een 1,2 inch LCD-scherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels. in het midden van het scherm ziet een gat waar de analoge wijzers zitten. Je zou je misschien afvragen of tekst wel gemakkelijk leesbaar is om een horloge met wijzers die altijd aanwezig zijn, maar daar heeft LG iets op bedacht. Van zodra iets niet goed leesbaar is tik je aan de bovenkant van de rechterzijde en vervolgens schuift de tekst op en bewegen de wijzers zich uit het beeld.

LG Watch W7 offcieel: Wear OS-horloge met analoge wijzers

Verder is het opvallend dat LG voor zijn horloge heeft gekozen voor de oude Qualcomm Snapdragon Wear 2100-SoC, en niet voor de vernieuwde Snapdragon Wear 3100-chip. Die keuze van LG komt een beetje als een verrassing, omdat eerder ook bekend raakte dat LG speciaal de lancering van dit horloge zou hebben uitgesteld om de nieuwe chipset te kunnen gebruiken. Naast de SoC is er 768MB RAM en 4GB aan opslag.

Wijzers

Volgens LG heeft het samengewerkt met een bedrijf genaamd Soprod voor de wijzers van het horloge "Naast het accuraat weergeven van de tijd geven de mechanische wijzers ook een hoogtemeter en een barometer weer. Ze dienen ook als stopwatch, timer en kompas", dat zegt LG in een verklaring aan The Verge. De accuduur van de Wath W7 is goed voor 2 dagen, maar de wijzers blijven 100 dagen functioneren met een oplaadbeurt en als het scherm uitstaat.

De Watch W7 is niet bedoeld voor mensen die hem als fitnesstracker willen gebruiken, maar eerder voor de casual smartwatch-gebruikers. Het horloge heeft namelijk geen ingebouwde gps, LTE of hartslagmeter. Een andere opvallende afwezige is NFC voor contactloos betalen.

LG Watch W7

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk in welke landen de nieuwe smartwatch van LG beschikbaar zal zijn. Er is ook nog geen prijs in euro bekend gemaakt. Het toestel zou zo'n 450 dollar kosten, of omgerekend 391 euro.

LG Watch W7

LG V40 ThinQ
3300 mAh
6.4 inch - 3120 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

LG V40 ThinQ
3300 mAh
6.4 inch - 3120 bij 1440 px
64 GB
Qualco Snapdragon 845

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties