Kirin A1 aangekondigd: eerste chip voor wearables met Bluetooth 5.1

Kirin A1 aangekondigd: eerste chip voor wearables met Bluetooth 5.1

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft de Kirin A1-chipset officieel aangekondigd. Hij komt met Bluetooth 5.1- en BLE 5.1-technologie. De processor is in het bijzonder op wearables gericht.

Huawei Kirin A1

Met de komst van de Huawei Watch GT 2, Huawei's laatste smartwatch die gelijk met de Mate 30-reeks werd aangekondigd, heeft het bedrijf ook voor het eerst zijn nieuwe chip voor wearables gebruikt. Met de Kirin A1 heeft de HiSilicon-chipafdeling gefocust op een klein formaat, een laag verbruik en voldoende kracht. De chip meet 4,3 mm bij 4,4 mm waardoor hij kleiner is dan de Apple H1 die het bedrijf in zijn Apple Watch-reeks gebruikt. 

Daarnaast zorgt de nieuwe A1 ervoor dat de Watch GT2 de helft minder energie verbruikt en 30 procent sneller presteert. De chip biedt ondersteuning voor 'Bluetooth High Definition Audio-uitvoer' (BT-UHD) met een snelheid van 2,3 Mbps. Verder is de maximale transfersnelheid van bestanden via Bluetooth 5.1-technologie 6,5 Mbps. Volgens Huawei biedt de Kirin A1 ook ondersteuning voor de laatste versie van Bluetooth Low Energy (BLE versie 5.1), waarmee hij een verbinding tot stand kan houden met een nog lager verbruik. 

Andere wearables en apparaten

Naast de Watch GT 2 zal Huawei zijn kleine chipset ook bij andere wearables gebruiken zoals de Freebuds 3-draadloze headset. Op termijn kan de A1 ook ingezet worden bij andere producten zoals smart speakers. Je kan alle vernieuwingen van de Wath GT 2 ontdekken in onze video hieronder. Het horloge zal beschikbaar zijn vanaf 229 euro voor de 42 mm-variant en 249 euro voor het 46 mm-model. Lees er alles over in dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk