Huawei Watch GT2 Pro officieel: premium smartwatch met saffierglas

Huawei Watch GT2 Pro officieel: premium smartwatch met saffierglas

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft de Watch GT 2 Pro voorgesteld tijdens de Huawei Developer Conference. Het is een smartwatch die gebouwd is met premium materialen zoals titanium en saffierglas. Daarnaast is er nog de voordeligere Watch Fit.

Huawei Watch GT 2 Pro

De Huawei Watch GT2 en de Watch GT 2e zijn twee succesvolle smartwatches voor Huawei om een aantal redenen. De horloges hebben een knap scherm, het design van een normaal horloge een een lange accuduur die ervoor zorgt dat je twee weken lang zonder de oplader kan. Huawei bouwt nu verder op zijn GT2-horloge en komt met de Watch GT2 Pro.

Het horloge is echt een Pro-versie als het om design aankomt. De body van het horloge is gemaakt van titanium, dat is een krachtig metaal dat voor de bouw van vliegtuigen wordt gebruikt. Verder is er een onderkant van het horloge die van keramiek is gemaakt en het glas is ditmaal saffierglas. Saffierglas is een stuk beter bestand tegen krassen dan glas, en eerder gebruikte Huawei het al op de de eerste Huawei Watch. De Watch GT2 Pro is ook waterbestendig en Huawei levert het horloge in een sportversie met een rubberen band en een versie met een lederen band. Je kan die twee bandjes ook uitwisselen.

Compleet sporthorloge

Naast het design heeft Huawei ook de sportfuncties verbeterd, want het nieuwe horloge kan meer dan honderd verschillende activiteiten tracken. Huawei heeft daarbij in het bijzonder de aandacht gevestigd op een 'Driving range'-modus voor golf. Je kan daarmee statistieken verkrijgen zoals de snelheid waarmee je met de golf-stick slaat.  Verder is er ook een 'Route back' functie die speciaal is bedacht voor skiërs, zwemmers en bergbeklimmers. Dankzij deze functie helpt je horloge via gps om exact dezelfde weg te nemen en terug te komen waar je vandaan komt.

De Watch GT2 Pro is ook voor extreme sporters geschikt, want het horloge kan je waarschuwen voor extreme weersomstandigheden. Denk aan lawinegevaar, hittegolven, en dergelijken. Het horloge biedt ook info over zonsopgang,  zonsondergang en de stand van de maan. Huawei gebruikt ook een verbeterde hartslagsensor, ingebouwde gps,  en het horloge werkt met een SPO2-functie voor het meten van het bloedzuurstof.

Specificaties

Wat je nog te goed hebt zijn de specificaties van de Watch GT 2 Pro. Het horloge heeft een 1,39 inch OLED-scherm met een resolutie van 454 bij 454 pixels. De smartwatch heeft verder 4 GB opslag en hij werkt met Huawei's LiteOS.

[readmore articles="209317"]

Een van de sterke punten van dat besturingssysteem is de sterke accuduur, en ook deze Watch GT2 Pro kan 14 dagen gebruikt worden zonder op te laden met zijn 455 mAh accu. Gebruik je de hele tijd de gps-functie, dan kan je het horloge voor maximaal 30 uur gebruiken. Nieuw is ook het systeem voor opladen, want Huawei neemt afscheid van de oplader met POGO-pins en het bedrijf kiest daarentegen voor draadloos opladen. Je kan het horloge ook opladen met 'reverse wireless charging' op telefoons.

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch Fit

Huawei komt ook met een tweede horloge dat meer gericht is op de casual sporter. De Watch Fit heeft een groter 1,64 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 456 bij 280 pixels. Het scherm heeft een rechthoekige vorm en een screen-to-body-ratio van 70 procent. Het horloge is ook  erg licht ontworpen volgens Huawei en dat maakt dat het 34 gram weegt.

Als we verder naar de specificaties kijken dan merken we dat Huawei eveneens 4 GB opslag gebruikt samen met een accu die een gebruiksduur van 10 dagen moet garanderen. Dat geldt bij normaal gebruik, want bij intensiever gebruik belooft Huawei een accuduur van zeven dagen. Opladen kan met de magnetische oplader.

Beelden van het horloge

Sport en vrij tijd

De Watch Fit kan iets minder dan 100 sporten tracken, maar het maakt workouts wel toegankelijker. Op het scherm verschijnen namelijk bij 12 sporten animaties ter begeleiding van de activiteit. Het horloge komt ook met een hartslagsensor, accelerometer en gyroscoop, maar zonder ingebouwde gps. Je kan ook tot 50 meter diep duiken met de smartwatch.

Huawei Watch Fit

Waar de Watch Fit dan weer in moet excelleren is in het lifestyle-aspect van slimme horloges. Huawei voegt meer dan 200 watchfaces toe aan zijn smartwatch waarbij je enkele exemplaren kan personaliseren met widgets. Er zijn widgets die de accuduur weergeven, je hoeveelheid stappen, je hartslag, het weer en meer. Verder kan je met het grote scherm ook van apps gebruikmaken om zo berichten te beantwoorden, alarmen te zetten of bijvoorbeeld de camera van je telefoon te bedienen. Het horloge werkt met Android en iOS.

[readmore articles="209318"]

Beelden van het horloge

Huawei Watch Fit kopen

De Huawei Watch Fit kan je bestellen voor 129 euro in de kleuren Graphite Black en Sakura Pink. Het horloge ligt vanaf 16 september in de winkels. Je krijgt tijdens de per-order-periode tijdelijk een Huawei Body Fit-weegschaal cadeau.

> Huawei Watch Fit kopen via Bol.com

> Huawei Watch Fit kopen via MediaMarkt

> Huawei Watch Fit kopen via Belsimpel

Huawei Watch GT2 Pro kopen

De Huawei Watch GT2 Pro kost 299 euro via pre-order en je kan hem vanaf  5 oktober ook in de winkels vinden. Je krijgt tijdens de per-order-periode tijdelijk de Huawei Freebuds 3i-oortjes cadeau.

> Huawei Watch GT2 Pro kopen via Bol.com

> Huawei Watch GT2 Pro kopen via MediaMarkt

> Huawei Watch GT2 Pro kopen via Belsimpel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk