Huawei Watch GT officieel: eigen besturingssysteem en twee weken accuduur

Huawei Watch GT officieel: eigen besturingssysteem en twee weken accuduur

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei Watch GT

De eerste Huawei Watch was één van de eerste smartwatches die erin geslaagd is om het design van een polshorloge te combineren met slimme software. Daarna kwam een opvolger, de Watch 2, waarmee het bedrijf minder op de technologiefanaat en meer op de sporter leek te focussen. Hij kreeg een kleiner scherm, grotere, stevigere randen en sportfunctionaliteiten aan boord. Huawei hoopt met de nieuwe Watch GT de pols van iedere soort gebruiker te kunnen veroveren.

Het horloge heeft een rond 1,39 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 454 bij 454 pixels. De behuizing van de Watch GT is stof- en waterdicht. Verder heeft hij een hartslagmeter en ondersteuning voor GPS, GLONASS en Galileo waardoor hij volledig zelfstandig van je telefoon nauwkeurig je positie kan bepalen. Ideaal voor de sporter die geen telefoon wil meenemen. Het horloge werkt met een Cortex M4-chipset en hij heeft een NFC-chip aan boord.

Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT Sport

Eigen software

Verder draait de Watch GT op de eigen software van Huawei en dus niet op Wear OS, en blijkbaar heeft dat gunstige gevolgen voor de accuduur van de smartwatch. Dankzij de 420 mAh-batterij kan het horloge maar liefst twee weken lang verder met één oplaadbeurt. Je hoeft daarvoor volgen Huawei niet over te schakelen naar een besparende modus die je smartwatch weer 'dom' maakt. De lange accuduur is van toepassing wanneer je je horloge 24 uur per dag gebruikt: telefoontjes en berichtjes ontvangt, je hartslagmonitor gebruikt, notificaties bekijkt, enzovoort.

Huawei gaat dus met de Watch GT de toer op van de Galaxy Watch die ook met Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem werkt. Hoewel hij geen ondersteuning zal bieden voor Wear OS-apps, heeft hij wel de meeste features van een slim sporthorloge zoals je slaap tracken, notificaties bekijken, stappen tellen en activiteiten indoor en outdoor tracken. Of hij ook zelf onder andere berichtjes kan verzenden en telefoontjes kan beantwoorden is niet duidelijk.

Huawei Watch GT

Beschikbaarheid

Wie een Huawei Mate 20 Pro via pre-order koopt - tot en met 1 november wanneer hij in de winkels ligt - krijgt gratis de Watch GT erbij. Dit slimme horloge is beschikbaar in een Classic- en een sportuitvoering die respectievelijk 229 euro en 199 euro kosten. Het verschil zit hem in het lederen band van de Classic waardoor hij meer op een traditioneel horloge lijkt. De Watch GT is vanaf 23 oktober beschikbaar.

Huawei Watch GT

De Huawei Watch GT Classic

0 reacties

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk