Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei heeft nieuwe smartwatches aangekondigd in de Watch GT 3-serie. Het gaat om de opvolger van de Huawei Watch GT 2, de Huawei Watch GT 3 en die is beschikbaar in een 42mm en 46mm-variant. Daarnaast komt de fabrikant met de Huawei GT Runner, een hardloophorloge inclusief persoonlijke hardloopcoach, trainingsplannen en meer.

Huawei Watch GT 3 

De Huawei Watch GT 3 is in oktober al in thuisland China aangekondigd en nu brengt het merk de nieuwe wearable ook naar ons land. Het horloge beschikt over verschillende nieuwe mogelijkheden. Zo werkt de smartwatch, in tegenstelling tot zijn voorganger, op Harmony OS. Dat is Huawei's slimme ecosysteem waarmee je apps uit de AppGallery op je horloge kan installeren.

Gerelateerde artikelen

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Meer dan 100 sporten

Nog een nieuwe mogelijkheid is de verlengde accuduur. Het 46mm-model kan 14 dagen mee met normaal gebruik of 8 dagen bij intensief gebruik. Het kleinere model overleeft 7 dagen met één acculading of 4 dagen bij intensief gebruik. Daarnaast krijgt het horloge meer workouts om bij te houden. Er zijn er nu meer dan 100 om uit te kiezen, waaronder wandelen, fietsen, zwemmen in open water, triatlon, skiën, snowboarden, langlaufen en golfen.

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Hardloopcoach en gezondheidsuitdagingen

Daarnaast zijn er gezondheids- en fitnessfuncties met als nieuwkomers, AI Running Coach en Healthy Living Shamrock. De eerste is een persoonlijke hardloopcoach die je een wekelijkse trainingsplan voorschotelt op basis van je persoonlijke gegevens. Huawei introduceert voor deze sporters ook de nieuwe hardloopvaardigheidsmeting, Running Ability Index (RAI). Deze functie maakt gebruik van historische gegevens van de hartslag tijdens het hardlopen, het tempo en andere gegevens om de hardloopprestaties na elke training te analyseren, wat handig is voor gebruikers om de trainingsvoortgang te begrijpen en verbeteringen te zien.

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Met Healthy Living Shamrock krijgt de gebruiker regelmatig herinneringen, zoals gezondheidsuitdagingen, dagelijkse waterinname, dagelijkse mindfulness, vroege slaap herinnering, hoeveelheid lichaamsbeweging en positiviteit. Dit zijn allemaal kleine dingen die met je gezondheid te maken hebben.

Sensoren en apps 

Daarnaast heeft hij ingebouwde gps, de mogelijkheid om te bellen met je horloge en een hartslagsensor, een een thermometer voor je huidtemperatuur en een bloedzuurstofmeter. Voor gps is er zelfs sprake van Dual-Band Five-System GNSS-positionering. Deze nieuwe technologie zorgt voor een snellere en nauwkeurigere locatiebepaling.

Je kan de horloges tevens met verschillende watchfaces personaliseren, evenals met apps. Volgens Huawei is het aantal apps van derden toegenomen en kan je nu kiezen uit apps voor het dagelijks leven, reizen, gamen, entertainment, werk, fitness en gezondheid.

Huawei GT Runner

De Huawei GT Runner is volgens Huawei niet alleen een slimme assistent, maar het is ook een persoonlijke hardloopcoach. Het horloge verzamelt informatie over gezondheid en de omgeving om zo een effectief trainingsplan op te kunnen stellen met een wetenschappelijke insteek. Gegevens die voor de hardloper interessant zijn, zijn onder meer trainingsintensiteit, trainingsvolume, vermoeidheidsniveau, trainingsindex, hersteltijd, RAI en meer. De gegevens worden vervolgens gebruikt om aangepaste hardloopplannen te maken in de Huawei Health-app.

Verder draait de smartwatch ook op HarmonyOS en houdt het allerlei gezondheidsgegevens voor je bij inclusief hartritme monitoring en waarschuwingen bij een abnormale hartslag,SpO2 monitoring, slaap- en stress monitoring, en gezond leven-notificaties. Daarbij kan je denken aan melding om water te drinken en diep adem te halen, vroeg naar bed te gaan en er is zelfs een elke dag lachen-notificatie.

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Specificaties

Huawei Watch GT 3 (42mm) Huawei Watch GT 3 (46mm)
Huawei GT Runner (46mm)
Scherm: 1,32 inch AMOLED touchscreen (Always-on) 1,43 inch AMOLED touchscreen (Always-on) 1,43 inch AMOLED touchscreen, 466 x 466 pixels (Always-on)
Behuizing: Voorzijde behuizing: roestvrij staal / Achterzijde behuizing: kunststof Voorzijde behuizing: roestvrij staal / Achterzijde behuizing: kunststof Polymeervezel
Afmetingen en gewicht: 42.3mm x 42.3mm x 10.2mm, 35 gram 45.9mm x 45.9mm x 11mm, 42,6 gram 46,4 x 46,4 x 11 mm, 38,5 gram
Opslag: 4 GB RAM en 32 GB opslag 4 GB RAM en 32 GB opslag 4 GB RAM
Sensoren GNSS, Bluetooth GNSS, Bluetooth GNSS, NFC, Bluetooth
Accuduur: Bij normaal gebruik: tot 7 dagen   Bij normaal gebruik: tot 14 dagen Bij normaal gebruik: tot 14 dagen
Waterbestendigheid: Zwemmen, 5 ATM Zwemmen, 5 ATM Zwemmen, 5 ATM
Telefoongesprekken: Ja Ja Ja
Muziek afspelen Ja Ja Ja
Adviesprijs Vanaf 229,99 euro Vanaf 249,99 euro 299,99 euro

BALR.

Er is ook een BALR.-editie van de Huawei Watch GT 3. Dit is een speciale versie van de met een extra leren band, hexagon-patroon, een BALR. Watch Face en het BALR.-logo.

Huawei Watch GT 3 en GT Runner officieel: nieuwe fitness- en hardloophorloge

Huawei Watch GT 3 of GT Runner kopen

De Huawei Watch GT 3 is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland voor de onderstaande adviesprijzen. Koop je de Huawei Watch GT 3 in de periode van 26 januari tot en met 28 februari 2022, dan krijg je een gratis Huawei FreeBuds 4i ter waarde van € 79,-cadeau.

  • Huawei Watch GT 3 kopen (42mm) - Bol.comBelsimpelCoolblueHuawei229,99 euro (zwart) / 249,99 euro (White Leather) / 299,99 euro (Milanese Gold)
  • Huawei Watch GT 3 kopen (46mm) - Bol.comBelsimpelCoolblueHuawei - 249,99 euro (Black) / 269,99 euro (Brown Leather) / 329,99 euro (Stainless Steel)
  • Huawei Watch GT 3 BALR. kopen - Huawei, BALR. - 289 euro
  • Huawei Watch GT Runner kopen - Huawei - 299,99 euro
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante statistieken voor hardlopers, een mooi AMOLED-scherm en een ontzettend lange accuduur.

Vanaf € 229,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk