Huawei Watch GT 2e officieel: sportieve uitvoering van de Watch GT 2

Huawei Watch GT 2e officieel: sportieve uitvoering van de Watch GT 2

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei heeft zijn Watch GT 2e officieel aangekondigd. Dit horloge vult de Huawei Watch GT 2-serie aan als sportieve variant met 100 verschillende workouts om uit te kiezen.

Huawei Watch GT 2e

De nieuwe Huawei Watch GT 2e gaat in tegenstelling tot de Huawei Watch GT 2 op de sportieve tour en biedt de gebruiker zo'n 100 verschillende workouts, van hardlopen en zwemmen tot fitness en yoga. De Watch GT2e heeft een SpO2-sensor die het zuurstofgehalte in je bloed meet en gaat twee weken mee op één oplaadbeurt.

Verder beschikt het horloge over hartslagmeting, meldingen als je hartslag afwijkt, uitgebreide slaapstatistieken en meer om de gebruikers zoveel mogelijk informatie te geven over de status van zijn of haar gezondheid.

Foto van de Huawei Watch GT 2e

SpO2-sensor

Scherm en prestaties

Het ronde AMOLED-scherm van de Watch GT 2e heeft een diameter van 1,39 inch en een resolutie van 454 bij 454 pixels. De bediening van het horloge vindt plaats op het scherm en via de twee fysieke knoppen aan de zijkant. Je kan het scherm voorzien van een reeks nieuwe watchfaces of een eigen foto op het scherm tonen.

Het horloge draait op de Kirin A1-chipset en er is voldoende opslaggeheugen voor 500 mp3'tjes. Dankzij de chipset en de accu kan de Watch GT 2e twee weken mee op één acculading. Het horloge is waterdicht tot 50 meter en ondersteunt GPS.

Foto van de Huawei Watch GT 2e

Workouts

De Huawei Watch GT 2e beschikt over 15 zogenaamde professionele modi inclusief 8 outdoor workouts (hardlopen, wandelen, bergbeklimmen, wandelen, trailrunning, fietsen, zwemmen in open water, triatlon) en 7 workouts voor binnen (wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen in het zwembad, vrije training, elliptische machine, roeitrainer). In de professionele modus worden voor deze workouts tot 190 verschillende soorten data geanalyseerd.

[readmore articles="204469"]

Verder zijn er nog 85 aangepaste trainingsmodi die zes categorieën sporten omvatten: extreem, vrije tijd, fitness, watersport, balspelen en wintersport. De activiteiten variëren van streetdance tot yoga en ballet tot boksen.

Foto van de Huawei Watch GT 2e

Tijdens de trainingen wordt er van alles bijgehouden, zoals de duur van de training, verbrande calorieën, hartslaginterval, voortgang van de training, hersteltijd en meer. Huawei wil gebruikers hiermee voorzien van wetenschappelijke trainingsplanning en een infographic laten genereren met de gegevens die ze op sociale media kunnen delen.

Huawei Watch GT 2e kopen

De Huawei Watch GT2e komt in de kleuren Graphite Black, Lava Red, Mint Green en Icy White. De kast is gemaakt van stainless steel en het bandje van fluoro rubber. Het horloge is beschikbaar in de Vmall van Huawei, Bol.comBelsimpelMediaMarktCoolblue en Mobiel.nl voor een adviesprijs van 159 euro.

Naast de De Huawei Watch GT 2e introduceert Huawei ook twee nieuwe varianten van de Huawei Watch GT 2. Het gaat om een Frosty White (229 euro) en Chestnut Red-uitvoering (249 euro) die de menstruatiecyclus van vrouwen kunnen monitoren en voorspellen. Beide hebben een formaat van 42mm.

Foto van de Huawei Watch GT 2e

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk