Huawei lanceert smartwatch met ingebouwde draadloze oortjes

Huawei lanceert smartwatch met ingebouwde draadloze oortjes

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei heeft een wel heel opmerkelijk horloge voorgesteld. De 'Huawei Watch Buds' is een smartwatch met een paar draadloze oortjes onder zijn scherm. De oortjes werken met active noise cancelling (ANC) en gebarennavigatie. De Huawei Watch Buds zijn voorlopig alleen in China aangekondigd.

Huawei Watch Buds

Huawei teasede dit product al een tijdje, maar nu zijn de Watch Buds ook officieel aangekondigd. Het is een schijnbaar normale smartwatch met een 1,43 inch AMOLED-scherm. Alleen kan je het onder het scherm een paar draadloze oortjes vinden en dat is best bijzonder. De Watch Buds is een twee-in-één-product voor wie zijn oortjes altijd bij de hand wil - en dat mag je dus gerust letterlijk nemen.

De oortjes zelf werken eigenlijk precies zoals andere draadloze oortjes, maar ze zijn wel vrij compact van vorm. Hoewel ze nog steeds met aanraakgebaren werken, hebben ze daardoor niet zo'n lange accuduur. Je kan ongeveer drie uur lang muziek spelen met ANC en zonder onderdrukking van het achtergrondgeluid kan je ze vier uur lang gebruiken.

De smartwatch kan dan weer drie dagen zonder zijn oplader. Hij kan verder tot 80 verschillende activiteiten registreren en op het horloge download je apps die werken met Huawei's Harmony OS. Er is ook een hartslagsensor en het horloge analyseert je slaap en stress. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal en de Huawei Watch Buds hebben een leren bandje.

Huawei lanceert smartwatch met ingebouwde draadloze oortjes

Prijs en beschikbaarheid

Huawei heeft zijn horloge met oortjes enkel in China aangekondigd, maar de Huawei Watch Buds kan mogelijk later nog naar Nederland en België kunnen komen. Voorlopig is daar niets over bekend. Als we de Chinese prijs omrekenen en btw toepassen, dan krijgen we een bedrag van zo'n 492 euro als resultaat.

Huawei lanceerde eerder dit jaar zijn Watch GT 3 die we al uitgebreid konden testen. Op het gebied van oortjes hebben we ook een nieuw product verwelkomd: de FreeBuds Pro 2. Hier lees je onze review.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Huawei-horloges. Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk