Huawei Watch 3 (Pro) officieel: premium horloge werkt op Harmony OS

Huawei Watch 3 (Pro) officieel: premium horloge werkt op Harmony OS

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei kondigt een nieuwe smartwatch aan: de Watch 3 en Watch 3 Pro. Het horloge heeft een rond scherm en het het eerste dat werkt met het eigen Harmony OS dat ook op smartphones en andere slimme apparaten kan werken. De Watch 3 krijgt dus een nieuwe interface, maar ook een temperatuurmeter en eSIM-functionaliteit.

Huawei Watch 3 (Pro)

Geen 'Huawei Watch GT 3', maar gewoon een 'Huawei Watch', zo heet het nieuwe horloge dat wordt voorgesteld. Het is sinds 2017 dat we de Watch 2 met Wear OS hebben gezien, en sindsdien trakteerde Huawei ons op de Watch GT-reeks die kwam met het eigen Lite OS en die ook beter onthaald werd. Huawei zegt dat het in die afgelopen vier jaar de ervaring van smartwatches heeft verbeterd.

De Watch 3 Pro

De Watch 3 Pro

Harmony OS-horloge

Lite OS moet nu wijken, en wel voor Harmony OS. Huawei's besturingssysteem dat op alle soorten van slimme apparaten moet werken. Het horloge kan werken met Harmony OS-apps van derden, en met het horloge kan je ook smarthome-apparaten beheren die werken met Harmony OS. De Watch 3 heeft daarnaast een nieuwe interface gekregen die alle apps nu in een grid toont in plaats van een lange lijst.

Gerelateerde artikelen

Inzoomen op het scherm kan door te draaien met de kroon die rechts zit op de stalen behuizing. Bij de Pro-versie is dat trouwens een behuizing van titanium. Onder die kroon zit nog een knop voor de bediening. Het ronde scherm dat Huawei gebruikt is een 1,43 inch AMOLED-paneel dat een hoge helderheid van maximaal 1000 nits kan weergeven.

Verschillende wijzerplaten

Verschillende wijzerplaten

eSIM en temperatuurmeter

De Watch 3 is uitgerust met nieuwe gezondheidsfuncties en technologie die het horloge slimmer moet maken. Je kan telefoongesprekken voeren dankzij een geïntegreerde microfoon en luidspreker, en het horloge kan ook volledig onafhankelijk van je smartphone functioneren. Dat komt door een mobiele verbinding via eSIM. Het horloge kan zo onder meer zelf muziek streamen via de Huawei Music-app, maar het is niet bekend of de feature ook in Nederland zal werken.

Gerelateerde artikelen

De Watch 3 komt ook met een hoogwaardige haptische feedback en hij bevat allerlei sportfuncties en sensors. Naast de al bekende functies zoals de harstslagmeter, de SpO2-bloedzuurstofmeter, de snelheidsmeter en de mogelijkheid om een ECG af te nemen, komt Huawei nu met een temperatuursensor. Die meet de temperatuur van je huid om je zo op de hoogte te brengen van plotse temperatuurschommelingen. Al stelt Huawei wel dat de functie nog geen thermometer kan vervangen.

Verschillende varianten van de Huawei Watch 3

Verschillende varianten van de Huawei Watch 3

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Watch 3 komt in verschillende uitvoeringen: De Pro-versie met bruin lederen bandje en de Active-variant heeft een siliconen bandje. De Pro-versie is volledig gemaakt van het hoogwaardigere titanium. De Huawei Watch 3 ligt in de winkels vanaf 27 juni en de Watch 3 Pro is binnenkort beschikbaar. Bij aanschaf van de Huawei Watch 3 (Pro) ontvang je gratis de Huawei FreeBuds 4i en een gratis abonnement voor Huawei Music voor zes maanden.

  • Huawei Watch 3 (Active)  - 369 euro
  • Huawei Watch 3 (Classic) - 369 euro
  • Huawei Watch 3 Pro  - 499 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk