Huawei Watch 2 officieel: 4G-smartwatch in meerdere uitvoeringen

Huawei Watch 2 officieel: 4G-smartwatch in meerdere uitvoeringen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei Watch 2

De Huawei Watch 2 komt toch in meerdere uitvoeringen. Naast de sportvariant komt er namelijk ook een Classic op de markt. Deze klassieke Watch 2 ziet er wel heel erg anders uit dan zijn voorganger, de Huawei Watch, en vertoont dan ook meer overeenkomsten met de nieuwe sportversie.

De Watch 2 heeft meerdere kleurvariaties, zo is er een zwarte, oranje/zwart en de opvallende zwart met gele accenten en stippen. De Huawei Watch 2 Classic heeft bijna dezelfde kast alleen een lederen bandje.

In de Huawei Watch 2 is ruimte voor een nano-SIM, zodat de wearable een eigen dataverbinding kan opzetten en een smartphone hiervoor niet meer een vereiste is. De gebruiker kan dan zelfs telefoongesprekken via de smartwatch voeren. De Classic beschikt alleen over bluetooth en geen 4G.

De nieuwe Huawei Watch 2 is kleiner dan zijn voorganger (1,4 inch) met zijn 1,2 inch AMOLEDscherm. Dit scherm heeft een resolutie van 390x390 pixels. De watch wordt aangedreven door de Snapdragon Wear 2100, dezelfde processor als die van de LG Watch Sport en Style. Er is 768MB RAM aanwezig en 4GB opslaggeheugen in het apparaatje aanwezig om applicaties te installeren. De accu heeft een capaciteit van 420 mAh beschikbaar.

Ook is Bluetooth 4.1 aanwezig om verbinding te maken met een benodigde Android-smartphone die draait op Android 4.3 of hoger. De smartwatch draait op de recentelijk aangekondigde Android Wear 2.0, de aangepaste versie van Android voor wearables, waardoor je onder andere notificaties voor oproepen, sms'jes, e-mails of messenger-apps op de smartwatch te zien.

Verder is er GPS aanwezig om je locatie te controleren en een hartslagmeter die continu kan meten hoe het met de hartslag staat. Uiteraard kan het apparaat tijdens activiteiten van alles voor je in de gaten houden, zoals het aantal gezette stappen, klimhoogte of afgelegde afstand. Daarnaast heeft de Watch 2 een IP68-certificering gekregen, war inhoudt dat het stof- en waterdicht is.

Huawei Watch 2 - beschikbaarheid

De bluetoothversie van de Huawei Watch 2 zal voor 329 euro over de toonbank gaan, terwijl de 4G versie 349 euro zal kosten. Vanaf de derde week van maart komen deze horloges naar Nederland.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk