Huawei-horloges werken nu met Strava

Huawei-horloges werken nu met Strava

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei maakt bekend dat zijn smartwatches en fitnesstrackers vanaf nu werken met de populaire sportapp Strava. De app Strava is nog niet beschikbaar op smartwatches van Huawei, maar je kan wel je Strava-account koppelen met de Huawei Health-app. We leggen uit hoe het werkt.

Huawei Health en Strava

Huawei-horloges zoals de Watch GT 3 pakken uit met een aantal sterke punten zoals mooie designs, een goede accuduur en de uitstekende Huawei Health-app. Een belangrijk nadeel is dan weer dat Harmony OS met minder apps en diensten van derden werkt dan Wear OS. Huawei en Strava hebben nu een integratie aangekondigd in de Huawei Health-app, dat maakt Huawei bekend in een persbericht.

Je kan voortaan je activiteitgegevens van Huawei Health synchroniseren met Strava. Het voordeel is dat deze Strava-integratie dus werkt met alle wearables van Huawei, waaronder ook de voordelige Band 7, die we recent konden testen.

Strava: hardlopen en fietsen

Strava: hardlopen en fietsen

Strava is een van de meest gebruikte apps onder hardlopers en fietsers. Deze app richt zich dan ook op  hardlopers en fietsers en biedt ook ondersteuning v ..

Zo koppel je Strava

Hieronder leggen we je uit hoe je Strava koppelt in Huawei Health.

  1. Log in op de Huawei Health-app
  2. Tik op Mij
  3. Scroll naar beneden en selecteer Privacybeheer
  4. Selecteer Delen van gegevens en autorisatie
  5. Kies Strava
  6. Druk op Verbinden met Strava
  7. Je wordt dan naar de Strava website geleid waar je je Strava accountgegevens moet invoeren en moet inloggen op je account.
  8. Sta de Huawei Health app toe om verbinding te maken met uw Strava-account door te klikken op Autoriseren

Huawei beschouwt de integratie met Strava als een handige extra feature voor gebruikers, maar niet als vervanging voor Huawei Health. "Huawei Health blijft het aanbevolen platform voor onze smartwatch-gebruikers om hun activiteiten op het gebied van gezondheid en fitness uitgebreid te tracken", zegt Mathieu Teeuwen, head of marketing retail Huawei Benelux. "We zijn ons ook bewust van de populariteit van Strava, in het bijzonder de community en de mogelijkheden tot delen."

Gerelateerde artikelen

Eerder was er al wel een manier om je data van Huawei Health te synchroniseren met Strava, maar dat werkte via een minder handige omweg, namelijk deze Health Sync-app. Een rechtstreeks integratie maakt de zaken veel toegankelijker voor een grotere groep gebruikers. Heb jij een Huawei-smartwatch en kijk je ernaar uit om hem met Strava te kunnen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Huawei-horloges? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3
Huawei Watch GT 3

Huawei Watch GT 3

De Huawei Watch GT 3 is de nieuwste smartwatch van Huawei, boordevol gezondheids- en fitnessfuncties, interessante statistieken voor hardlopers, een mooi AMOLED-scherm en een ontzettend lange accuduur.

Vanaf € 229,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk