Huawei FreeBuds 4 officieel: draadloze oortjes met sterke ANC

Huawei FreeBuds 4 officieel: draadloze oortjes met sterke ANC

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De FreeBuds 4-oortjes van Huawei zijn voorgesteld. Ze hebben een nieuw comfortabel design, een stel grotere audiodrivers en een verbeterde active noise cancelling (ANC)-functionaliteit. De oortjes hebben ene slimme equalizer die aangepast is op het oorkanaal van de gebruiker.

Huawei FreeBuds 4

Na een lancering in China die in maart plaatsvond, komen de FreeBuds 4-oortjes nu ook naar Nederland en België. Ze zijn krachtiger dan de FreeBuds 4i die eerder dit jaar al bij ons zijn onthuld. Als eerste is er het nieuwe semi in-ear design, waarbij de oortjes deels in-ear zijn, en ook deels in de oorschelp rusten.

Die vorm is volgens Huawei niet alleen comfortabel, maar het maakt ook een geavanceerde active noise cancelling mogelijk die rekening houdt met de vorm van het oorkanaal van de gebruiker. Een van de twee microfoons zit speciaal richting de gehoorgang gericht om zo noise-reduction toe te passen en storende geluiden tot 25 decibel weg te werken. Huawei noemt het zijn 'ANC 2.0'.

Huawei FreeBuds 4 officieel: draadloze oortjes met sterke ANC

Klank aanpassen aan je oor

Huawei past verder ook een adaptive equalizer toe die met de microfoon meeluistert in je oor om zo de muziekklank af te stellen. Daarbij speelt niet alleen de vorm van je gehoorgang een rol maar ook de manier waarop je de oortjes draagt. Adaptive Ear Matching (AEM), zo heet de techniek bij Huawei.

Gerelateerde artikelen

De FreeBuds 4 komt ditmaal met grotere audiodrivers van 14,3 mm. Huawei stelt dat ze een brede frequentie van geluiden aankunnen. Het basgeluid is bijvoorbeeld met 15 procent versterkt door de nieuwe opstelling. De oortjes hebben verder niet alleen een nieuw ontwerp gekregen, maar ze zijn ook lichter geworden. Elk oortjes weegt 4,1 gram, ofwel 20,8 procent minder vergeleken met de vorige generatie.

Huawei FreeBuds 4 officieel: draadloze oortjes met sterke ANC

Oplaadcase en accu

De meegeleverde oplaadcase is rond en doet denken aan het doosje dat met de FreeBuds Pro kwam. De oortjes zelf kunnen 4 uur zonder opladen en die accuduur wordt met 22 uur verlengd door de oplaadcase. Huawei zegt dat de oplaadcase ook kan snelladen, want nadat je de hem 30 minuten lang met een de usb-c oplader verbindt, kunnen de oortjes in principe 14 uur lang gebruikt worden.

Gerelateerde artikelen

De oortjes kunnen ook snel extra snel gekoppeld worden aan Huawei-apparaten, van laptops tot telefoons en tablets. Ten slotte kunnen ze met meerdere apparaten tegelijk een verbinding tot stand brengen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei FreeBuds 4 hebben een adviesprijs van 149,99 euro. De oortjes zijn vanaf nu beschikbaar voor pre-order in de kleuren Ceramic White en Silver White, onder andere via Huawei zelf. Er is een aparte versie van de oortjes die komt met draadloos opladen, en die kost 169,99 euro, Je krijgt tijdelijk 20 euro korting als je 20 euro aanbetaalt en de Huawei Band 4 Pro wordt er ook nog eens gratis bijgeleverd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk