Huawei FreeBuds Pro officieel: oortjes met sterke noise cancellation

Huawei FreeBuds Pro officieel: oortjes met sterke noise cancellation

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei FreeBuds Pro

Huawei lanceert een nieuw paar van volledig draadloze oortje en een opvolger voor de FreeBuds 3i. De nieuwe FeeBuds Pro komen met een vernieuwd ontwerp dat deels bestaat uit hoekige en meer organische vormen. Het strakke 'cubic design' is te zien aan de uiteinden, terwijl de oordopjes zelf een ronde, natuurlijkere vorm hebben die op drie plaatsen in het oor rust. Er zijn ook verschillende formaten van oordopjes.

Huawei FreeBuds Pro

Geluid en noise cancellation

Huawei rustte de oortjes uit met grotere 11 mm audiodrivers die ook goed zijn voor een diepe bas, aldus Huawei. Huawei stabiliseert ook de drivers met een mechanisch systeem dat vergelijkbaar is met optische beeldstabilisatie bij smartphonecamera's. De bedoeling is, net als bij camera's, dat er geen verstoring is van het geluid omwille van bewegingen.

Verder komt het bedrijf met verbeteringen voor de noise cancellation (ANC) die nu werkt met drie verschillende microfoons die het omgevingsgeluid moeten detecteren, om het dan weg te filteren. Volgens Huawei presteert de ANC van de FreeBuds Pro beter dan de concurrentie omdat ze geluiden tot 40 decibel kan wegwerken.

Beeld van de oortjes

Daarnaast gebruikt het bedrijf kunstmatige intelligentie om de aard van het omgevingsgeluid te identificeren en daar de noise cancellation op af te stemmen. Zo weten de oortjes of je zacht achtergrondgeluid hebt in een bibliotheek of fel geluid in bijvoorbeeld een luchthaven. Je kan ook zelf handmatig bladeren door die noise cancellation-profielen.

De drie kleurvarianten

Nieuwe bediening

Een andere verbetering voor de oortjes zijn de nieuwe bediening op het rechthoekige uiteinde van de FreeBuds Pro. Je kan knijpen in de oortjes om tussen nummers te bladeren, terwijl je kan vegen over het touch-oppervlak om het volume aan te passen. Je kan met de FreeBuds Pro ook gebruik maken van de 'Dual device connection', dat wil zeggen dat je meerdere apparaten kan koppelen met de oortjes via de bluetooth 5.2-verbinding.

De FreeBuds Pro laden op in de afzonderlijke case die een metalen plaatje heeft op het deksel. Je kan de vorm van de case nog het beste vergelijken met die van de kofferbak van een auto. Zonder de case kunnen de oortjes 7 uur overleven zonder op te laden, maar die accuduur kan je verlegen tot 30 uur met de oplaadcase. Het volledig opladen neemt 40 minuten in beslag.

Huawei FreeLace Pro

Vorig jaar kwam Huawei ook met een paar draadloze oortjes waarbij de oordoppen onderling verbonden zijn. De FreeLace krijgt nu een opvolger met de FreeLace Pro. De oortjes hebben een grote 14 mm audiodriver en een accu die goed is voor 24 uur gebruik. De oortjes komen met dezelfde ANC die tot 40 decibel van achtergrondgeluid kan wegfilteren.

Beelden van de oortjes

Beschikbaarheid

De Huawei FreeBuds Pro zijn voor pre-order beschikbaar vanaf 179,99 euro en ze liggen vanaf 5 oktober in de winkels. Je kan de oortjes kopen in de kleuren: Carbon Black, Ceramic White en Silver Frost. De Huawei FreeLace Pro is vanaf 20 september exclusief verkrijgbaar in de Huawei Store voor een adviesprijs van 119 euro.De oortjes verschijnen in de kleuren Dawn White, Sage Green en Graphite Black.

> Huawei FreeBuds Pro kopen via Bol.com

> Huawei FreeBuds Pro kopen via MediaMarkt

> Huawei FreeBuds Pro kopen via Belsimpel

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk