Huawei Band 7 officieel: sportieve fitnesstracker krijgt minimale upgrade

Huawei Band 7 officieel: sportieve fitnesstracker krijgt minimale upgrade

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei heeft vandaag de Band 7 aangekondigd. Deze fitnesstracker lijkt in veel opzichten op zijn voorganger en dat geldt ook voor de adviesprijs. De Huawei Band 7 kost namelijk ook 59,99 euro en hij is direct verkrijgbaar.

Groot scherm en lange accuduur

De Huawei Band 7 is een sportieve en modieuze fitnesstracker met bijna dezelfde eigenschappen als die van de Huawei Band 6. Huawei pakt wederom uit met een 1,47 inch AMOLED FullView-display en dat scherm heeft een resolutie van 194 x 368. In combinatie met de dunne randen van de horlogekast resulteert dit in een screen-to-body ratio van 64,88%. Nieuw voor de Huawei Band 7 is het always-on scherm zodat de informatie altijd afleesbaar is.

Gerelateerde artikelen

In normale situaties biedt de Huawei Band 7 een accuduur van 14 dagen en tot 10 dagen batterijduur bij intensief gebruik. De Band 7 is met zijn 16 gram daarnaast iets lichter dan de Band 6 die 18 gram weegt.

Gezondheid en sporten

De Huawei Band 7 komt net als de Band 6 met een hartslagsensor en een SPo2-bloedzuurstofmeter waarmee je je hartslag en het zuurstofgehalte in je bloed in de gaten kunt houden. De Band 7 waarschuwt je ook als je hartslag in rust te hoog of te laag is. Bovendien bewaakt de HUAWEI Band 7 op een intelligente manier de hele dag SpO2-niveau en gebruikers kunnen automatisch herinneringen instellen voor een laag zuurstofgehalte in het bloed. Verder bevat de fitnesstracker slaap- en stressmeting en kan het tevens de menstruatiecyclus bijhouden. Er zijn verder meer dan 96 sporten om bij te houden, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, touwtjespringen en rolschaatsen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Huawei Band 7 officieel: sportieve fitnesstracker krijgt minimale upgrade

Huawei voorziet de wearable ook van zijn bekende technologieën zoals TruSleep, TruRelax, TruSeen en TruSport. De eerste techniek beoordeelt je slaapkwaliteit en kan je ondersteunen om op de meest gezonde manier te slapen. TruRelax is een algoritme dat gedurende de dag je stressniveau monitort. Als dit te hoog is, krijg je een herinnering om ademhalingsoefeningen te doen om de stress te verminderen. TruSeen is Huawei's hartslagmonitoringtechnologie, die je hartslag 24/7 in de gaten houdt, en TruSport analyseert je hardloopprestaties.

Gerelateerde artikelen

Healthy Living Shamrock is binnenkort ook op de smartband te vinden, en zagen we ook bij de Huawei Watch GT 3 en GT Runner. Deze functie voorziet je regelmatig van herinneringen, zoals gezondheidsuitdagingen, dagelijkse waterinname, dagelijkse mindfulness, vroege slaap herinnering, hoeveelheid lichaamsbeweging en positiviteit. Dit zijn allemaal kleine dingen die met je gezondheid te maken hebben. Healthy Living Shamrock komt in de toekomst via een OTA-update naar de Band 7.

Slimme functies

De Huawei Band 7 krijgt verder nog een aantal slimme mogelijkheden zoals muziekbediening, remote shutter (werkt alleen met Huaweitelefoons), herinneringen (sms-berichten, e-mails, sociale apps), weer, wekker, stopwatch, timer, zaklamp, vind mijn telefoon, voice assistant en quick reply.

Huawei Band 7 kopen

De Huawei Band 7 is verkrijgbaar in de kleuren Graphite Black, Nebula Pink, Wilderness Green en Flame Red voor een adviesprijs van 59,99 euro.

Huawei Band 7
Huawei Band 7
Huawei Band 7

Huawei Band 7

De Huawei Band 7, de tot nu toe dunste smartband met een groot display en voorzien van uitgebreide functies voor gezondheidsmonitoring. Huawei’s nieuwste smartband is slechts 9,99 mm dik en weegt 16 gram. De Huawei Band 7 is ontworpen om gebruikers te ondersteunen bij het ontwikkelen van een gezonde en actieve levensstijl.

59,99 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk