De goedkope Amazfit Bip-smartwatch laad je één keer per maand op

De goedkope Amazfit Bip-smartwatch laad je één keer per maand op

Een veel gehoorde klacht over smartwatches is dat ze niet lang kunnen teren op hun batterij. De Amazfit Bip is een smartwatch die het 30 dagen volhoudt op een lading.

Huami Amazfit Bip

De Amazfit Bip wordt gefabriceerd door een bedrijf dat Huami heet. En nee, dit is niet een liefdesbaby van Huawei en Xiaomi. Het is wel een dochteronderneming van laatstgenoemde. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van smartwatches, maar heeft hierin nog weinig naamsbekendheid. Met de introductie van de Amazfit Bip zou hier wel eens verandering in kunnen komen.

Het slimme horloge biedt alles wat je mag verwachten. Hij kan de sporten bijhouden die je beoefent, heeft GPS-tracking, brengt je slaapritme in kaart en heeft een hartslagmeter. Daarnaast houdt hij ook je notificaties bij, kun je er berichten op binnenhalen en zijn er verschillende apps die ermee werken.

Hij is waterdicht met een IP68-certificering en als je longen het toelaten kun je er dertig minuten lang, anderhalve meter mee onder water zwemmen. Hij heeft een batterij aan boord die je maar één keer in de maand aan een lader hoeft te prikken. Dit uithoudingsvermogen kan hij waarmaken ondanks het 1.28 inch IPS-schermpje dat altijd aan staat. Het kleuren-schermpje is voorzien van Gorilla Glass 3.

Beschikbaarheid

Je kunt de smartwatch dragen met het meegeleverde rubberen bandje, maar er zijn ook bandjes in andere kleuren voor te krijgen. De smartwatch is in vier verschillende kleur-uitvoeringen te verkrijgen: Onyx Black, Cinnabar Red, White Cloud en Kokoda Green. De Onyx Black-versie is op dit moment verkrijgbaar en de andere varianten zijn in pre-order verkrijgbaar.

Het design heeft veel weg van de Apple Watch, maar dan met een wat goedkopere uitstraling. Goedkoop is hij overigens zeker voor een richtprijs van omgerekend 80 euro. Hij is op dit moment gelanceerd in de Verenigde Staten, of en wanneer hij naar Europa komt is nu nog niet te zeggen.

Bron: AndroidAuthority

Lees meer over:
Amazfit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties