Honor Band 5 officieel: meet nu ook het zuurstofgehalte van je bloed

Honor Band 5 officieel: meet nu ook het zuurstofgehalte van je bloed

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Honor Band 5

Honor heeft zijn voordelige fitnesstracker, de Honor Band 5, voorgesteld in China, dat weet onder meer Gizmochina. Het apparaat komt in twee modellen: een model met, en één zonder NFC. Het toestel heeft nog steeds hetzelfde design als bij zijn voorganger en het komt met een 0,95 inch AMOLED-schermpje met een resolutie van 240 bij 120 pixels.

De Honor Band 5 probeert de bovenhand te nemen ten opzichte van zijn rivaal, de Mi Band 4 van Xiaomi, dankzij de SpO2-meter waarmee het zuurstofhalte in je bloed wordt gemeten. Dat is nuttig voor sporters en zeker bij extreme sporten zoals bergbeklimmen waarbij je extreme hoogtes bereikt. Verder kan de Band 5 tien verschillende soorten van activiteiten detecteren. Dat gaat van hardlopen tot fietsen en zwemmen. Het apparaat zou tot 50 meter waterbestendig moeten zijn.

Productafbeeldingen van de Honor Band 5

Een andere functie is het tracken van je slaap, en Honor beweert dat het apparaat zes soorten van slaapproblemen kan herkennen. Wat ook zijn terugkeer maakt is de hartslagmeter die een verbeterde sensor kreeg, en de Honor Band 5 kan ook sms-berichten tonen op zijn scherm. De accu van de Honor Band 5 zou je 14 dagen van gebruik moeten opleveren met één oplaadbeurt.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend of de Honor band 5 officieel naar Nederland zal komen, maar zeker is dat we het apparaat dankzij grijze import zullen kunnen kopen. De standaardversie kost omgerekend 25 euro en voor zo'n 29 euro heb je de versie met NFC-functionaliteit. Het apparaatje is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw, roze en groen. Gisteren stelde Honor ook zijn Honor 9X voor. Lees er alles over in dit artikel.

Wat denk jij van de Honor Band 5? Zou jij hem kiezen boven de Xiaomi Mi Band 4 en de nieuwe Samsung Galaxy Fit e? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk