'Google werkt aan back-up voor Wear OS-horloges'

'Google werkt aan back-up voor Wear OS-horloges'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan wellicht binnenkort een back-up maken van je Wear OS-gegevens. Als je dan overschakelt naar een nieuwe smartphone, dan kan je de gegevens van je smartwatches eenvoudig meenemen.

Wear OS krijgt back-upfunctie

Een van de tekortkomingen van Wear OS is het ontbreken van een back-upfunctie als je wilt overschakelen naar een nieuwe smartphone. Nu blijkt uit aanwijzingen gevonden in de Google Play Services-app, dat Google werkt aan een oplossing hiervoor. Er komt een optie om een back-up van je Wear OS-gegevens te maken voordat je je smartwatch opnieuw instelt en koppelt met een nieuwe telefoon. Vermoedelijk wordt de optie opt-in, de back-upfunctie staat dus niet standaard aan.

Gerelateerde artikelen

Helaas moet je nu nog je Wear OS-horloge helemaal resetten, dus terugzetten naar fabrieksinstellingen, als je deze wilt koppelen aan een nieuwe telefoon. Wissel je vaak van nieuwe telefoon, zoals wij op de redactie, dan word je daar niet vrolijk van. Veel andere horlogefabrikanten laten je gegevens en instellingen van een horloge eenvoudig meenemen naar een nieuwe telefoon. Samsung biedt de mogelijkheid gelukkig ook aan op zijn Wear OS-smartwatches. Je vindt de optie in de Wear-app van Samsung onder Instellingen horloge -> Accounts en back-up. Het lijkt er op dat Google een back-up van je gegevens maakt in je Google One-account.

De mogelijkheid is er dus al. Het is dan ook verrassend dat Google er zo lang over heeft gedaan om het probleem aan te pakken. Hopelijk voorziet Google ons van een oplossing in de eerstvolgende update voor Wear OS. Het koppelen van een Wear OS-smartwatch met een nieuwe telefoon zal dan minder hoofdpijn opleveren. We houden je op de hoogte over deze handige back-upfunctie.

De populairste artikelen over Wear OS
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk