Google verklapt de definitieve naam van Wear OS en de smartwatches die de upgrade krijgen

Google verklapt de definitieve naam van Wear OS en de smartwatches die de upgrade krijgen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wear OS 3.0, Wear OS 3 of gewoon Wear? Google maakt nu een einde aan de onduidelijkheid over de naam van het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches. Daarnaast komen we meer te weten over de smartwatches die in aanmerking ervoor komen.

Wear OS 3

Google en Samsung hebben in mei bekendgemaakt dat ze samen inzetten op een nieuw besturingssysteem voor smartwatches. Samsung neemt daarbij afscheid van Tizen, en Google neemt voor dit project afscheid van Wear OS. Destijds sprak Google over Wear maar nu heeft een Community Member van Google het over Wear OS 3 en houden we die naam voor het gemak aan.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast geeft de Google-medewerker ook wat meer details vrij over de smartwatches die in aanmerking komen voor een upgrade naar het nieuwe besturingssysteem voor smartwatches.

  • Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS
  • Mobvoi TicWatch Pro 3 Cellular/LTE
  • Mobvoi TicWatch E3

Daarnaast worden nog aan te kondigen Movoi- en Fossil-smartwatches genoemd. Het lijkt erop dat deze worden geleverd met het huidige Wear OS en dan in de toekomst kunnen upgraden naar versie 3. We weten al dat Fossil bestaande horloges niet gaat updaten naar het nieuwe Wear OS.

De Samsung Galaxy Watch 4 en de Galaxy Watch 4 Classic zouden volgens Sammobile de eerste Samsung-smartwatches zijn met Wear OS 3. Toekomstige smartwatches van het Zuid-Koreaanse bedrijf zullen ook op Wear OS 3 draaien. Samsung-smartwatches die op Tizen draaien, blijven op Tizen draaien. Samsung heeft al een teaser gedeeld van het nieuwe Wear OS 3 en die vind je hier.

Samsung One UI Watch gebaseerd op het nieuwe Wear OS

Samsung One UI Watch gebaseerd op het nieuwe Wear OS

Zelf weten

De keuze om naar Wear OS 3 te gaan is aan jou. Het gaat namelijk om opt-in waar je zelf kunt aangeven of je voor het nieuwe systeem wilt gaan of bij het oude en vertrouwde Wear OS wilt blijven. Google zal je van tevoren meer details geven maar dat duurt nog wel eventjes: “We verwachten dat onze partners de systeemupdate halverwege tot de tweede helft van 2022 kunnen uitrollen.”

Google geeft aan dat het updates zal blijven uitbrengen voor het huidige Wear OS zoals updates voor Gboard en het nieuwe Google Play. Daarnaast zullen de Wear OS-horloges kunnen rekenen op twee jaar beveiligingsupdates vanaf de lancering.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk