'Google werkt samen met Adidas en EA Sports aan slimme schoenen'

'Google werkt samen met Adidas en EA Sports aan slimme schoenen'

Google Jacquard

Jacquard is de naam van Googles slimme jasje die in samenwerking met Levi's werd gemaakt. Deze jas heeft een Jacquard-tag ingebouwd waardoor je hem kan gebruiken voor de bediening van de smartphone. Dat is mogelijk via veegbewegingen over de aanraakgevoelige mouwen van het jasje. De ontwikkeling van deze jas stamt al uit 2015 en komt voort uit Project Jacquard. Deze speciale afdeling binnen Google is onderdeel van Google ATAP (Advanced Technologies and Projects).

Jacquard-schoenen?

Nu brengt Adidas via Twitter een teaser naar buiten waarin een nieuwe Jacquard-kledingstuk wordt geteased. In de tweet komen de hashtags EA, FIFA en ATAP voor. Daarnaast worden er de term 'play connected' vermeld wat kan duiden op de populaire FIFA-games van EA. Dat Adidas meedoet aan een nieuwe Jacquard-kledingstuk, zou wel eens te maken kunnen hebben met schoenen. Dat is namelijk het product waar dit sportmerk bekend om staat.

Google Jacquard Adidas

Bekijk de tweet hier

Wellicht komen de FIFA-game en de Adidas-schoenen tezamen in het nieuwe slimme Jacquard-product maar hoe Google, Adidas en EA dit uitkristalliseren is voor ons nog een vraag. In ieder geval krijgen we op 10 maart meer te zien van dit nieuwe slimme kledingstuk, zo meldt Adidas in de tweet. We hopen dan meer te zien over de slimme mogelijkheden van het product en misschien ook wel de prijs en beschikbaarheid. Het Jacquard-jasje van Google en Levi's was overigens alleen in de Verenigde Staten te koop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties