'Pixel Watch samen met Samsung gemaakt, prijs gelekt (Update 28/04)

'Pixel Watch samen met Samsung gemaakt, prijs gelekt (Update 28/04)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is meer gelekt over de prijzen en beschikbaarheid van Googles smartwatch, ook wel bekend als de 'Pixel Watch'. Het horloge zal in selecte markten verschijnen en kost tussen de 300 en 400 dollar volgens geruchten. Google werkte voor de Pixel Watch samen met Samsung.

Google bereidt zich voor op de lancering

Er is ontzettend veel belangrijk Pixel Watch-nieuws opgedoken. Zo heeft 9To5Google ontdekt dat de productnaam 'Pixel Watch' vorige week door Google is geregistreerd als patent in de Verenigde Staten. Vorige week zijn er ook duidelijke renders gelekt van Googles eerste horloge door de geruchtenverspreider Evan Blass. Die renders komen volledig overeen met de gelekte foto's en wat opvalt is het Fitibit-logo op de wijzerplaat.

Er waren ook al wijzerplaten gelekt van de Pixel Watch en daarop zagen we ook al een Fitbit-icoontje op één van de designs. Alles wijst erop dat je straks de Pixel Watch zal kunnen toevoegen in de Fitbit-app, wat ook een logische zet lijkt vermits Fitbit sinds vorig jaar in handen is van Google.

  De Pixel Watch met zijn rond design

  De Pixel Watch met zijn rond design

En ook de Google Store maakt zicht klaar voor de komst van de Pixel Watch, want die heeft een andere indeling gekregen. Er is voortaan een apart tabblad met smartwatches, dat is onder meer in de Duitse en Franse webshop te zien. Momenteel vind je er enkel Fitbit-horloges, maar het nieuwe tabblad kan straks ook de Pixel Watch in de verf zetten.

Pixel Watch specificaties

De geruchtenverspreider Yogesh Brar heeft op Twitter heel wat nieuwe details vrijgegeven. Volgens hem werkt Google werkt zijn smartwatch samen met Samsung en het horloge zal onder meer dezelfde sensors - waaronder de hartslagsensor - gebruiken die ook in de Galaxy Watch 4 zit. Het lijkt er dus op dat de Pixel Watch ook een onderdeel is van de samenwerking tussen Google en Samsung voor Wear OS 3 vorig jaar. Mogelijk kon de Galaxy Watch 4 de eerste zijn die de nieuwe Wear OS 3-software zou krijgen, als Samsung daarna ook Google zou helpen met het uitbrengen van zijn eerste smartwatch. Het horloge zou dus gaan werken op de Wear OS 3.1-software van Google. Al is het niet bekend welke functies met die versie komen.

Mogelijk heeft de Pixel Watch een Exynos-chipset van Samsung en er wordt verwacht dat hij met de Google Assistent werkt. De Pixel Watch komt volgens geruchten in een zwarte, gouden en grijze tint en hij krijgt 32 GB opslag, wat opvallend veel is voor een smartwatch.

Google neemt sensors over van de Galaxy Watch 4 voor de Pixel Watch

Google neemt sensors over van de Galaxy Watch 4 voor de Pixel Watch

Pixel Watch design

De Pixel Watch heeft een sterk afgerond scherm. Er is ook een kroon zichtbaar waarmee je vermoedelijk door de interface kan scrollen en er zijn ook twee knoppen langs weerszijden. Er is nog niets bekend over de manier waarop de Pixel Watch oplaadt, omdat er geen oplader bij het horloge was. Het is mogelijk dat de Pixel Watch een bedrade oplader krijgt, maar ook dat hij draadloos kan opladen. Volgens de informatie start het horloge niet op en is enkel een Google-logo te zien als je de powerknop drukt. Er lijkt dus geen besturingssysteem op het prototype te werken.

Brar stelt dat de Pixel Watch in twee groottes komt en met vier verschillende horlogebandjes.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Pixel Watch samen met Samsung gemaakt, prijs gelekt (Update 28/04)

Pixel Watch foto's

We hebben recent ook foto's te zien gekregen van de Pixel Watch. Een Google-medewerker die het prototype van de Pixel Watch test, zou zijn horloge hebben achtergelaten op restaurant. Dat is alleszins wat Android Central schreef bij de eerste gelekte foto's die van de smartwatch zijn gepubliceerd.

De persoon die het horloge eerst vond, wenst anoniem te blijven en daarom deelt een vriend dit keer foto's van de smartwatch op de sociale nieuwssite Reddit. We zien de smartwatch nu om de pols met zijn silicone bandje. Het geeft een veel beter beeld van hoe de Watch er zal uitzien. De Pixel Watch heeft een duidelijk minimalistisch uiterlijk dat afstand neemt van het ontwerp van een klassiek horloge.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Pixel Watch samen met Samsung gemaakt, prijs gelekt (Update 28/04)

Pixel Watch lancering

Alles wijst erop dat Google tijdens het Google I/O-evenement de Pixel Watch zal voorstellen, zijn eerste slimme horloge. Google I/O vindt plaats op 11 en 12 mei.

Pixel Watch prijzen en beschikbaarheid

De smartwatch zal "beperkt op de markt komen", maar wat we daar uit moeten afleiden is niet duidelijk. Al is het wel goed mogelijk dat Google zijn horloge niet in Nederland en België lanceert, of überhaupt niet in Europa.

De smartwatch zal tussen de 300 en voor dollar kosten volgens geruchten. Dat vertaalt zich naar verwachting in de praktijk naar een prijs tussen de 300 en 400 euro.

Wat denk jij van de Pixel Watch? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk