'Google publiceert Pixel Watch-patent voor magnetische horlogebandjes'

'Google publiceert Pixel Watch-patent voor magnetische horlogebandjes'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel Watch

Google ontwikkelt naast Android ook Wear OS, het populaire besturingssysteem voor slimme horloges. Daarmee speelt Google al langer een soort vaderrol voor de verschillende fabrikanten van telefoons waarbij de techgigant het goede voorbeeld geeft en aantoont hoe de perfecte combinatie van software, hardware en ondersteuning eruit moet zien.

Al gevolg kregen we al onder meer een tablets, smartphones en Chromebooks van Google te zien. Vorig jaar werd er ook volop gespeculeerd over de komt van een Pixel Watch door verschillende bronnen, maar uiteindelijk maakte Google bekend dat we er geen hoop op moesten vestigen. Al wil dat nog niets zeggen voor de toekomst, want Google heeft duidelijk interesse in horloges, dat bewijst een nieuw patent opnieuw, waarbij Google een horlogeband omschrijft met horlogebandjes die gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Het voordeel daarvan is dat je eenvoudig ban bandjes kan wisselen.

Foto's van de apps en behuizing van het horloge

De Ticwatch C2 is een Wear OS-horloge uit het middensegment dat veel functies brengt

Slimme horlogeband

Toch verwijst Google in zijn patent niet specifiek naar een Pixel Watch en de aandacht wordt alleen gevestigd op de horlogeband in kwestie. Bij veel smartwatches is het vaak niet erg eenvoudig om snel de bandjes van je horloge te verwisselen en als Google met een eigen slim horloge daarin verandering kan brengen, is dat zeker een meerwaarde.

Samsung Galaxy Watch en Fossil Q Explorist HR afbeelding

De Samsung Galaxy Watch naast de Fossil Q Explorist HR

Volgens de omschrijving zal Google een reeks van magneten daarvoor gebruiken, waardoor de bandjes eenvoudig los- en vastgemaakt kunnen worden, maar het mechanisme zou ook sterk genoeg zijn zodat het horloge te allen tijde om je pols blijft. We zijn erg benieuwd wanneer we eindelijk een inspanning van Google zien wat betreft smartwatch hardware. Misschien is een schoolvoorbeeld in de vorm van een Pixel Watch wel precies wat de markt van slimme horloges kan gebruiken.

Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Gebruik jij een smartwatch en draait die op Wear OS of een ander besturingssysteem? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk