'Google Pixel Watch op komst: premium horloge met Wear OS 3'

'Google Pixel Watch op komst: premium horloge met Wear OS 3'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een eigen smartwatch die de strijd aangaat met de Apple Watch. De Pixel Watch, of hoe hij ook zal heten, krijgt een premium prijskaartje en werkt met Wear OS 3. Het horloge wordt gemaakt door het Pixel-team en niet door Fitbit.

Pixel Watch in de maak

Elk jaar komt er weleens een moment dat de naam 'Pixel Watch' valt in geruchten. Niet verwonderlijk, want sinds de lancering van Android Wear in 2014 heeft Google nog steeds geen eigen smartwatch uitgebracht. Volgens bronnen van Businessinsider mogen ons in 2022 klaarmaken voor de Pixel Watch.

Of Googles horloge ook echt zo zal heten, is nog de vraag, maar het is wel bekend dat hij door hetzelfde team wordt gemaakt dat ook Pixel-telefoons ontwerpt. Een andere mogelijkheid had geweest om medewerkers van Fitbit te betrekken, vermits het bedrijf sinds januari 2021 officieel deel uitmaakt van Google, maar dat blijkt niet te gebeuren. Google maakte begin dit jaar aan The Verge bekend dat een eigen Wear OS-horloge in de maak is.

Concurreren met Apple

Googles horloge zal ook een hoger prijskaartje krijgen vergeleken met de Fitbit-smartwatches en de bedoeling is dat hij rechtsreeks zal concurreren met de Apple Watch. De Pixel-smartwatch zal uiteraard werken met Wear OS 3 dat aan een ware heropleving bezig is sinds de nieuwe versie is uitgebracht op de Galaxy Watch 4.

De Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4

Hoewel de Pixel Watch de eerste smartwatch van Google-makelij moet worden, is het niet de eerste keer dat Google zich achter zo'n project heeft geschaard. Het bedrijf werkte ervoor samen met LG, maar het project werd uiteindelijk geschrapt.

Gelekte renders

Nu rest nog de vraag hoe de Pixel Watch er zal uitzien. In april zijn er alvast renders gelekt van het horloge, al nemen we die voorlopig met een korreltje zout. Ben jij geïnteresseerd in een slim horloge van Google? Denk je dat het bedrijf nog meer uit Wear OS kan halen dan de andere fabrikanten van smartwatches? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Wear OS-horloges? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk