'Google Pixel-smartwatch op laatste moment geschrapt in 2016'

'Google Pixel-smartwatch op laatste moment geschrapt in 2016'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel Watch

Recent is naar buiten gekomen door Business Insider, dat de lancering van een Pixel-smartwatch op het laatste moment is geschrapt. De Google-horloges zouden normaal gezien in 2016 getoond worden tijdens het eerste Made by Google, waar de eerste Google Pixel en Pixel XL werden voorgesteld. Het was Rick Osterloh, hoofd van Googles-hardwaredivisie, die het project pas op het laatste moment heeft geschrapt. De productafbeeldingen waren op dat moment al gemaakt.

Osterloh heeft die beslissing genomen omdat de nieuwe Wear OS-horloges op het vlak van design en functionaliteit niet in lijn waren met de Pixel-telefoons die eveneens aan de wereld werden getoond. De horloges, die door LG zijn ontwikkeld, volgenden eerder de filosofie van de oude Nexus-reeks van toestellen die moest plaats moest maken voor een nieuwe start. Google heeft met de Pixel-lancering zowel de eigen software als hardware in handen genomen.

Nieuwe Nexus-smartwatches

Gelekte beelden van de horloges van Google

LG Watch Style en Watch Sport

Het is niet bekend wat de naam van de slimme horloges uiteindelijk moest worden, omdat Google ook vrij laat de Pixel-merknaam heeft bedacht. We weten wel dat de ontwikkeling van de smartwatches niet voor niets is geweest, want LG heeft ze nadien zelf uitgebracht in een aangepast jasje. Het gaat om de LG Watch Sport en Style, die een half jaar na Made by Google verschenen met het toenmalige Android Wear 2.0. Androidworld heeft de horloges twee en een half jaar geleden kunnen testen op de MWC-beurs in Barcelona, maar de horloges zijn nooit officieel in Nederland verschenen.

'Google Pixel-smartwatch op laatste moment geschrapt in 2016'

Respectievelijk LG Watch Style en Watch Sport

Wat denk jij van het idee van een Pixel Watch? Denk je dat het Google en Wear OS zou helpen als het bedrijf alsnog een eigen smartwatch uitbrengt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk