Google Pixel Buds 2 draadloze oortjes: dit moet je weten

Google Pixel Buds 2 draadloze oortjes: dit moet je weten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel Buds 2

Gisteren konden we al een kijkje nemen naar de Pixel Buds 2 die te zien waren in de screenshots van Googles bijhorende Pixel Buds-app. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze kort daarna beschikbaar waren in de Amerikaanse Google Store voor 179 dollar, dat is omgerekend 166 euro. We bespreken wat je moet weten over deze nieuwe oortjes.

Design en case

De Pixel Buds 2 zijn dit keer volledig draadloos en vergelijkbaar met de AirPods van Apple of de Samsung Galaxy Buds Plus. Google komt wel met een eigenzinnig design dat stevig maar comfortabel in je oor moet zitten, en Google stemde dat ontwerp af op duizenden verschillende oren zodat ze voor de meeste gebruikers goed aanvoelen. De oortjes zijn ook zweet- en waterbestendig.

Beelden van de oortjes

De Pixel Buds 2 komen met een oplaadhoesje dat eivormig is en dankzij dat hoesje zou je de oortjes 24 uur lang moeten kunnen gebruiken. Opladen kan vervolgens met een draadloze oplader die de qi-standaard gebruikt. Als je de oortjes wil koppelen kan dat met Fast Pair door gewoon het hoesje te openen vlakbij het toestel waarmee je wil verbinden. Je kan dit keer ook ervoor kiezen om slechts één oortje te gebruiken, want ze kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren en in de app kan je ook één van de Buds dempen.

Bediening en geluid

Verder kan je de oortjes bedienen met touch-knoppen om zo je muziek te bedienen of de Google Assistent aan het werk te zetten. Google heeft ook naar eigen zeggen in het bijzonder aandacht besteed aan de geluidskwaliteit en de kwaliteit van je telefoongesprekken. De Pixel Buds 2 komen met aangepaste 12 millimeter drivers, twee microfoons en een accelerometer.

draadloze oortjes

Googles Adaptive Sound-functie werkt zoals de automatische helderheidsfunctie van je telefoon die zich altijd aanpast aan je omgeving. De Pixel Buds 2 vangen je omgevingsgeluid op om zo het geluid in real-time aan te passen en het volume constant te houden. Wat telefoongesprekken betreft zorgen de oortjes voor dat ze de trillingen van je kaakbeen opvangen om de kwaliteit van je telefoongesprekken helderder te maken.

Instant Translate

Google verbeterde de Instant Translate-functie van de Pixels Buds 2. Dat is een functie die we nog kennen van de originele Pixel Buds die het mogelijk maakt om in real-time te vertalen. Google kreeg toen kritiek omdat de functie minder goed werkte dan het bedrijf liet uitschijnen. Hoe goed Instant Translate het dit keer doet, zal nog duidelijk worden. Verder werkt Google nog aan een reeks andere functies zoals de mogelijkheid om je oortjes terug te vinden vanuit de app.

draadloze oortjes

Beschikbaarheid

In Nederland zal je de oortjes niet officieel kunnen terugvinden en ook in de andere Europese Google Stores zijn de Pixel Buds 2 nog niet te zien. Als je de Pixel Buds 2 wil kopen, zal dat dus via grijze import moeten, gebeuren. De oortjes zijn in de VS beschikbaar in de kleuren Clearly White, Oh So Orange, Quite Mint en Almost Black.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk