Google kondigt MODE aan: eenvoudig te verwisselen horlogebandjes

Google kondigt MODE aan: eenvoudig te verwisselen horlogebandjes

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Google MODE

In eerste instantie dachten we nog dat Google met een systeem zou komen van modulaire horlogebandjes die functionaliteit zouden toevoegen aan smartwatches, net als bij Pebble. Het blijkt echter dat MODE iets veel simpelers is: een systeem om eenvoudig horlogebandjes te verwisselen.

Volgens Google is MODE ontwikkeld voor Android Wear, maar de bandjes werken op alle horloges met een standaardbreedte en een pushpin om het bandje te verwisselen. Bij MODE haal zet je het meegeleverde pinnetje op de plaats van het oude horlogebandje en dan kun je met het schuifknopje op de MODE-horlogeband eenvoudig het nieuwe bandje vastzetten.

Het is de bedoeling dat je zo eenvoudig van horlogebandje kunt wisselen dat je snel van stijl kunt veranderen, maar ook van sportief tot zakelijk kunt switchen.

Meer keuze

Er zijn siliconen bandjes beschikbaar met een breedte van 22, 20, 18 en 16 millimeter. Deze bandjes zijn ontworpen door ontwerper Hadley Roma en verkrijgbaar in verschillende felle en pastelkleuren. In de Verenigde Staten kosten deze bandjes 50 dollar.

De lederen bandjes hebben dezelfde breedte en zijn ook verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, zoals zwart, wit, zilver, groen en indigo. De lederen bandjes kosten in de Verenigde Staten 60 dollar.

Het is de bedoeling dat fabrikanten van horlogebandjes en vermoedelijk ook van Android Wear-smartwatches er voor kiezen om dit systeem te gebruiken. Zo krijgen smart watch-eigenaren standaard al meer keuze wat betreft accessoires. Op de website van Android Wear laat Google je zien welke breedte jouw horlogebandje heeft. Momenteel worden veel Android Wear-horloges ondersteund, maar de eerstegeneratie Moto 360, de Sony SmartWatch 3, Moto 360 Sport en LG Watch Urbane 2nd Edition vallen buiten de boot.

Beschikbaarheid

De horlogebandjes zijn op dit moment niet te koop in Nederland, maar wel te zien in de Google Store. Google heeft nog niet bekend gemaakt of de bandjes op een later moment ook hier te krijgen zullen zijn. Het systeem werkt met bijna alle horloges waarbij gebruik wordt gemaakt van een standaard pushpin en standaardbreedte.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk