Google Maps niet meer beschikbaar op Wear OS 2-horloges

Google Maps niet meer beschikbaar op Wear OS 2-horloges

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft zijn Maps- en Keep-apps uit de Play Store gehaald op horloges met Wear OS 2. Je hebt dus een nieuwere smartwatch nodig om de apps te installeren, hoewel sommige Wear OS 2-smartwatches nog wel de update krijgen naar Wear OS 3.

Maps en Keep voor Wear OS 2

Als je een Wear OS 2-smartwatch hebt, kan je hem beter niet meer resetten. Google heeft namelijk de ondersteuning voor zijn notitie-app Keep en Google Maps ingetrokken. Dat weet 9To5Google. Het komt erop neer dat je beide apps kan blijven gebruiken zolang ze al geïnstalleerd zijn, maar je kan ze niet meer terugvinden in de Google Play Store op Wear OS 2.

Google lanceerde vorig jaar het Wear OS 3-besturingssysteem dat een jaar lang exclusief heeft gewerkt op de Samsung Galaxy Watch 4-horloges. Het besturingssysteem voelde op verschillende manieren aan als een soort nieuwe star. Sinds dit jaar kunnen ook andere smartwatches van de software gebruik maken en bepaalde Wear OS 2-horloges, zoals de Fossil Gen 6, krijgen ook de update naar de nieuwere versie van Wear OS.

Focus op Wear OS 3

Inmiddels zijn er nog meer apps en functies die exclusief werken op Wear OS 3. Denk dan onder meer aan de Google Home-app, Contacten, de Google Foto's-wijzerplaat, de vernieuwde Google Assistent en de Weer-app van Google. Met Wear OS 3.5 werd er dit jaar ook nog verder aan de software gesleuteld en Google maakte onlangs bekend dat er vanaf elk jaar een grote update voor Wear OS volgt samen met kleinere updates per kwartaal.

Gerelateerde artikelen

Sinds oktober heeft ook zijn eerste smartwatch uitgerold, de Pixel Watch, en daardoor mogen we wel nog meer aandacht voor Wear OS verwachten in de komende jaren. Er is daarmee een einde gekomen aan de tijd waarbij de Google Assistent-functie voor onbekende tijd stuk kan zijn op Wear OS-horloges, zonder dat ook maar iemand het merkt. Je kan in onze uitgebreide review alles lezen over onze ervaringen met de Google Pixel Watch.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk