Google Maps nu uitgerold voor Fitbit Versa 4 en Sense 2: dit kan je ermee

Google Maps nu uitgerold voor Fitbit Versa 4 en Sense 2: dit kan je ermee

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Maps-app werkt nu op de Fitbit Versa 4- en Sense 2-horloges. De app was halverwege december al zichtbaar, maar nu zijn alle navigatiefuncties actief. We bespreken wat je allemaal kan doen met Maps op Fitbit-horloges.

Google Maps voor Fitbit

De Pixel Watch, Googles eerste smartwatch, is boordevol slimme functies gestopt. Het is dan ook logisch dat ook de Fitbit-horloges ook getrakteerd worden op nieuwe software. 9To5Google heeft ontdekt dat de Google Maps-app nu werkt op de Fitbit Versa 4- en Sense 2-smartwatches.

Je kan daarmee op je horloge de navigatie volgen die je op je telefoon bent gestart. De Fitbit-app toont aanwijzingen, maar ook de verwachte aankomsttijd. Daarnaast kan je ook de volledige instructies vragen en je krijgt dan informatiekaarten met tekst te zien.

Het is tijdens het navigeren mogelijk om op je horloge de routebegeleiding te pauzeren. Dat is bijvoorbeeld handig als je tijdens het sporten even een rustpauze neemt. Verder kan je natuurlijk ook de navigatie vanaf je horlogescherm stoppen en wanneer je op je bestemming aankomt, krijg je een mooi overzicht. In Google Maps zie je dan de afstand die je hebt afgelegd, de verbande calorieën, het aantal stappen, je gemiddelde en maximale hartslag en je tijd in actieve hartslagzones.

Automatisch starten en beperkingen

De navigatie voor Fitbit-horloges heeft wel een aantal nadelen als de de vergelijking maken met de app voor Wear OS. Het invoeren van een bestemming gebeurt volledig vanaf je telefoon en de navigatie werkt ook altijd in combinatie met je smartphone. Niet offline.

Aan de andere kant is er door het overzicht op het einde wel een duidelijkere link met sportprestaties. De navigatie is geoptimaliseerd voor fietsers, wandelaars en autobestuurders. Er is ook een functie Automatisch starten, waarbij de navigatie automatisch op je horloge verschijnt zodra je op je telefoon begint te navigeren.

Gerelateerde artikelen

Om Maps te gebruiken moet je de app openen op je horloge en dan gebeurt meteen de installatie. Je leest meer details via deze supportpagina van Google. Ga jij navigeren met je Fitbit-horloge? Laat het ons weten in de reacties.

Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen
Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 kopen

Fitbit Versa 4 is de smartwatch voor fitness met 40 sportmodi, ingebouwde GPS, Google Maps en Google Wallet. De Fitbit Versa 4 zet gezondheid en fitness in het absolute middelpunt. Met een dunner en lichter design zit het horloge nog comfortabeler om je pols. Ook is de fysieke knop terug, op een nieuwe, hogere locatie zodat je er tijdens je workout gemakkelijk bij kunt. Met een batterijduur van meer dan zes dagen en snel opladen kan de Versa 4 jouw drukke levensstijl zeker bijbenen.

229,95 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk