Google Keep krijgt grote update op Samsung Galaxy Watch 4 en 5

Google Keep krijgt grote update op Samsung Galaxy Watch 4 en 5

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft een tegel uitgebracht voor zijn Keep-app voor Wear OS 3-horloges. Je kan zo bijvoorbeeld vanaf je pols een tekstnotitie toevoegen of een notitie met selectievakjes. De update is niet beschikbaar voor horloges met Wear OS 2.

Google Keep-tegel

Als je kiest voor een horloge dat werkt met Wear OS, dan is de integratie van de Google Play Store het belangrijkste voordeel ten opzichte van andere smartwatches. Je kan namelijk de apps op je horloge gebruiken die jij belangrijk vindt. Eentje ervan is de populaire notitie-app Google Keep, die sinds zijn laatste update een tegel heeft gekregen in Wear OS 3, dat is het equivalent van een widget op je horloge.

De verandering is ontdekt door 9To5Google en ze maakt deel uit van versie 5.22.322.03.97 van Keep. Om de tegel te gebruiken moet je volledig door de interface van je horloge scrollen tot je bij het plusicoontje bent. Daarna kan je 'Keep-notities' uit de lijst met tegels kiezen. In de tegel vind je de optie om zelf een tekstnotitie te beginnen of een lijstje met selectievakjes. Dankzij de 'Browsen'-knop kan je al je notities bekijken.

Opvallend is dat de nieuwe tegel alleen werkt voor horloges met Wear OS 3, en niet voor alle Wear OS 2-smartwatches. De functie is dus in feite alleen beschikbaar op de Samsung Galaxy Watch 4- en 5-serie en op dit horloge van Montblanc. We kunnen ze alvast gebruiken op de Galaxy Watch 5. Het is niet bekend of de tegel op termijn wel zal werken op horloges op Wear OS 2.

Meer Wear OS-nieuws

Recent raakte bekend dat Google werkt aan een back-up-functie voor Wear OS-horloges en het is ook sinds mei mogelijk om via YouTube Music te gebruiken met je smartwatch. Nieuw is ook een de SOS-functie die je binnenkort in noodgevallen kan gebruiken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Wear OS? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 5

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk