Google Home-app komt naar Samsung Galaxy Watch 4 en 5

Google Home-app komt naar Samsung Galaxy Watch 4 en 5

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Home-app is binnenkort beschikbaar voor de eerste Wear OS-gebruikers. En dan gaat het om de Samsung Galaxy Watch 4- en 5-serie. Je kan dan slimme apparaten vanaf je pols bedienen: van je slimme lampen tot de thermostaat.

Google Home voor Samsung Galaxy Watch 4 en 5

Eerder was het al gelekt, maar nu wordt de Google Home-app ook bij de eerste Galaxy Watch-gebruikers beschikbaar. Al je slimme apparaten verschijnen in een lijst op je smartwatch, en die knoppen doen denken aan de nieuwe lay-out van de Home-app voor telefoons. De knop waarmee je de lampen aanzet, werkt ook als een schuifbalk waarmee je de helderheid instelt.

Testgebruikers van de Google Home-app kunnen de app als eerste op hun horloge installeren. Dat werkt via de Public Preview, dat is een nieuw testprogramma van Google Home waarvoor je je kandidaat kan stellen. Het programma zal heel binnenkort beschikbaar zijn, maar een specifieke datum is niet bekend. Zodra je bent toegelaten kan je de Wear OS-app als een van de eersten testen op de Samsung Galaxy Watch 4 en 5, en binnenkort ook op de Pixel Watch. Als je onderstaande link op een smartphone of tablet gebruikt, kan je je alvast aanmelden voor de Public Preview.

Handiger dan de Assistent

De nieuwe Google Home-app werkt enkel op Wear OS 3.0-horloges. Houd er ook rekening mee dat de smartwatch-app nog veel fouten kan bevatten, omdat ze nog in een testfase zit. De huidige manier om smarthome-apparaten te bedienen met je horloge is door gebruik te maken van de Google Assistent. De toevoeging van de Home-app is dus zeker een meerwaarde op smartwatches.

Wat denk jij van de integratie van Google Home voor Wear OS? kunnen dit soort functies jou overhalen om voor een smartwatch te kiezen in plaats van een sporthorloge of fitnesstracker? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Wear OS-horloges? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Samsung Galaxy Watch 5

Samsung Galaxy Watch 4

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk