Google Fast Pair komt naar Samsung Galaxy Watch 4

Google Fast Pair komt naar Samsung Galaxy Watch 4

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat Fast Pair uitrollen naar Wear OS-horloges, zoals de Galaxy Watch 4. Fast Pair laat je snel een bluetooth-apparaat verbinden met je smartwatch en de functie is ontdekt in een update van Google Play Services.

Fast Pair voor Samsung Galaxy Watch 4

Wanneer je de aankoop van een paar bluetooth-oortjes of koptelefoon overweegt, is het interessant om te letten op ondersteuning voor Google Fast Pair. Je kan dan namelijk veel sneller een accessoire verbinden zonder telkens in dat bluetooth-menu te duiken. Fast Pair komt nu naar slimme horloges met Wear OS, zoals de Galaxy Watch 4.

De verbetering is ontdekt in een update van Google Play Services door 9To5Google. In de omschrijving staat te lezen dat eerder gekoppelde koptelefoons snel ontdekt worden op Wear OS-horloges. Het is nog niet bekend hoe die interface er zal uitzien, maar op Android-telefoons verschijnt gewoon een handige pop-up-melding met het verzoek om meteen te verbinden. De melding is alleen te zien op apparaten die met eenzelfde Google-account zijn ingelogd. Je kan zo met je koptelefoon snel wisselen van verbonden apparaat.

OnePlus-oortjes gekoppeld met Fast Pair

OnePlus-oortjes gekoppeld met Fast Pair

Fast Pair voor meer apparaten

Fast Pair maakt dus al deel uit van de changelog in de Play Services-update van 24 juni, maar toch is de ondersteuning voor Wear OS-horloges nog niet breed beschikbaar. Deze functie is geen grote verrassing, want Google maakte al eerder bekend dat Fast Pair straks op meer apparaten zal werken, al werden begin dit jaar Chromebooks en Android TV-televisies als voorbeeld genoemd. Dat Fast Pair er nu aankomt zal ook te maken hebben met de komst van de Pixel Watch, Googles eerste smartwatch, die dichterbij komt.

Toch zullen ook andere slimme horloges van de functie kunnen profiteren, waaronder de Samsung Galaxy Watch 4 en zijn aankomende opvolger, de Watch 5. In de changelog staat namelijk duidelijk dat Fast Pair voor Wear OS zal werken en dus niet voor bijvoorbeeld de Pixel Watch alleen.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 269 nu vanaf € 169,95

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk