‘Googles Alphabet heeft overnamebod op Fitbit uitgebracht’

‘Googles Alphabet heeft overnamebod op Fitbit uitgebracht’

Overname Fitbit

Een overname zou geen unicum zijn in de markt van smartwatches: Pebble, de fabrikant van veelbesproken sporthorloges, werd in 2016 overgenomen door Fitbit. Inmiddels lijkt Alphabet klaar te staan om hetzelfde te doen bij Fitbit, zo stellen anonieme bronnen van Reuters. Het persbureau is er vrij zeker van dat Google’s moederbedrijf een overnamebod heeft gedaan op Fitbit. De hoogte van het overnamebod is onbekend – het is mogelijk, dat Alphabet daar op een later moment meer over bekendmaakt. Volgens de bronnen, zou het niet duidelijk zijn of de lopende onderhandelingen gaan slagen.

Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 is een van de populairste Fitbit-smartwatches

Het moge duidelijk zijn dat investeerders van Fitbit, staan 'te springen' om een overname. Kort nadat het bericht over een overnamebod naar buiten kwam, steeg het aandeel van Fitbit met 27 procent. Daarmee kwam het uit op een waardering van 1,4 miljard dollar, oftewel ongeveer 1,3 miljard euro. De aandelen van Google stegen weliswaar, maar niet zo hard: Google kreeg er zo’n 2,34 procent bij op de NASDAQ. Niet zo vreemd ook, het is immers onduidelijk wat Google aan zo’n overname heeft. In de huidige marktverdeling, speelt Google nog geen enkele rol – anders dan met zijn eigen WearOS.

Pixel-smartwatch

Wat je niet hebt dat mis je niet, toch? Dat ligt voor Google misschien wel anders. Geruchten omtrent Pixel-smartwatches laaien telkens op, ook net voor Made by Google 2019. In tegenstelling tot wat de geruchten ons telkens doen geloven, verschijnt er simpelweg geen smartwatch. Nu Alphabet Fitbit in het zicht heeft zou dat wel eens kunnen veranderen. Met de kennis van Fitbit rondom sporthorloges, en Googles kennis omtrent het maken van een smartwatchbesturingssysteem, heb je de perfecte combinatie. Of het tot dat punt mag komen, zullen we pas te weten komen als de deal rondkomt.

Skagen Falster Wear OS Google

WearOS-smartwatches zijn slim, maar niet altijd even geschikt voor bij het sporten

Als de overname slaagt, dan zou het voor Google wel een flinke winst in marktaandeel betekenen. Fitbit is verantwoordelijk voor de 9 procent van de kwartaalproductie van wearables. Tegelijkertijd zou er ook een andere toekomst voor Fitbit kunnen bestaan: een doorverkoop. Smartphonefabrikant Motorola werd jaren geleden gekocht, om vervolgens doorverkocht te worden aan Lenovo. Google zou Google niet zijn, als ze er niet van hebben geprofiteerd. Bij het aankopen van Motorola ging het in de basis vooral om patenten, Fitbit heeft er een hoop – die mogelijk interessant zijn voor Google.

Fitbit-horloges

Voor eigenaren van Fitbit-horloges, zou er een interessante toekomst in het vooruitzicht staan. Toch is het vooral gewoon afwachten voor iedereen: zowel Google als Fitbit lieten nog geen reactie achter bij Reuters. Mocht het simpelweg onjuist zijn – dan is het te verwachten dat de bedrijven op een kortere termijn al met een reactie komen. We blijven het nieuws actief volgen en houden jullie op de hoogte als er iets wijzigt aan de situatie. Wat vinden jullie van een mogelijk overname? Hebben jullie er wel (of juist geen) vertrouwen in dat Google wat aankan met Fitbit? Laat het ons weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties