Google bevestigt: er komt geen Pixel-smartwatch

Google bevestigt: er komt geen Pixel-smartwatch

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pixel smartwatches

Google heeft een eigen smartwatchbesturingsssyteem genaamd Wear OS. Om de mogelijkheden van dit platform te kunnen tonen, zou een Pixel-smartwatch goed van pas komen. In 2017 deed Google al een poging met de LG Watch Sport en Watch Style in samenwerking met LG maar deze smartwatches werden niet erg goed ontvangen. Een nieuwe smartwatch in de eigen Pixel-lijn draaiend op het nieuwe Wear OS is iets waar we nu van dromen en waar geruchten ook op wezen.

Helaas heeft Google deze geruchten nu ontkracht. Miles Bar, Googles engineering-topman, heeft aan Tom's Guide laten weten dat ze zich focussen op de samenwerking met smartwatch-fabrikanten. Ze zijn dit jaar nog niet zo ver om zelf een Pixel-smartwatch te ontwikkelen en op de markt te brengen. Bar noemt hier specifiek een one-size-fits-all-smartwatch. Nog een pr-medewerker van Google bevestigt de opmerking van Miles Bar, er komt dit jaar geen Pixel-smartwatch.

Samenwerken

De focus ligt dus op samenwerken met smartwatch-fabrikanten en dit blijft Google in de toekomst ook doen. Hieronder valt onder andere de goedkeuring van Wear OS-watches, firmware-updates en het aandragen van nieuwe functies gebaseerd op wat de gebruiker wil. Google krijgt feedback binnen van gebruikers, zoals het ontbreken van een hartslagsensor en NFC, en geeft dit door aan fabrikanten. Hierdoor kunnen wij nu gebruik maken van een hartslagsensor en NFC op vele Wear OS-smartwatches.

Fossil Q Explorist HR

Fossil Q Explorist HR

Naast de samenwerking is Google ook bezig met het verbeteren van Google Assistent op de wearables. De assistent zal zich pro-actiever gaan opstellen zodat je direct relevante informatie op het schermpje te zien krijgt. Dit zal in de komende maanden via updates beschikbaar gesteld worden.

Helaas

Helaas komt er voorlopig dus nog geen Pixel-smartwatch maar gelukkig zijn er wel genoeg andere mooie Wear OS-smartwatches tijdens IFA aangekondigd. Wat dacht je van de nieuwe Casio-, Fossil Q Explorist HR, Venture, Emporio Armani-smartwatches?

Diesel Full Guard 2.5

Diesel Full Guard 2.5

Via: Tom's Guide

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk