Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Garmin heeft twee nieuwe smartwatches aangekondigd, de Venu 2 Plus en de vívomove Sport. Nieuw voor Garmin is de toevoeging van de Google Assistent aan de Venu 2 Plus. Op dit horloge kun je dus stemopdrachten geven, maar ook telefoongesprekken aannemen.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin is van plan om een groot deel van de smartwatchmarkt in te nemen, en komt daarom met een product dat de focus van sporthorloge verlegt naar smartwatch. Dat doet de fabrikant door de toevoeging van de Google Assistent. Dankzij dit slimme hulpje kun je de Venu 2 Plus gebruiken om berichten te versturen, vragen te stellen en nog veel meer. Hiervoor dient je smartphone wel verbonden te zijn met de smartwatch. Ook nieuw is de mogelijkheid om telefoongesprekken via het horloge te voeren.

Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

Nieuw op de Garmin Venu 2 Plus

  • Telefoongesprekken vanaf de pols: Telefoongesprekken voeren en inkomende oproepen beantwoorden met één druk op de knop.
  • Bediening via een stemassistent: Te gebruiken met Siri, Google Assistent en Bixby. Gebruikers kunnen de stemassistent gebruiken voor het versturen van berichten, om vragen te stellen en om alle smarthome-apparaten in huis te bedienen.
Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

Fitness-smartwatch

De Garmin Venu 2 Plus beschikt verder over de fitnessfuncties die onlangs zijn geïntroduceerd op de Venu 2 waaronder meer dan 25 ingebouwde indoor- en sport-apps met favorieten als wandelen, hardlopen, HIIT (High Intensity Interval Training), fietsen, zwemmen in een zwembad, Pilates, yoga, indoorklimmen, hiking, en ook geavanceerde krachttraining. Die laatste komt onder andere met grafische inzichten in getrainde spiergroepen (zie de screenshot hierboven).

Gerelateerde artikelen

De Venu 2 Plus heeft een horlogekast van 43 mm met een roestvrijstalen rand en een 20 mm quick release-polsbandje (siliconen). Verder is er ingebouwde muziekopslag, een AMOLED-touchscreen met always-on modus en een accu die 9 dagen meegaat in smartwatchmodus. Het horloge laat ook meldingen van je smartphone zien zoals oproepen, tekstberichten, agendaherinneringen, en social media-updates.

  • Behuizing: roestvrij staal en vezelversterkt polymer
  • Scherm: 1,3 inch AMOLED-touchscreen met Corning Gorilla Glass 3
  • Kastmaat: 43 mm
  • Waterbestendigheid: 5ATM
  • Ingebouwde luidspreker en microfoon
  • Contactloos betalen met Garmin Pay
Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

Veiligheid voorop

De Garmin Venu 2 Plus is tevens uitgerust met diverse veiligheids- en trackingfuncties van Garmin, zoals de automatische Ongevaldetectie die je onder andere kan gebruiken tijdens wandelingen, en hardlopen. Deze functie stuurt een bericht met je locatie naar de contactpersonen die je voor noodgevallen hebt ingesteld. Dankzij de nieuwe functies kan de Venu 2 Plus ook een contactpersoon of hulpdienst voor je bellen, of een luid alarm laten horen om omstanders te alarmeren.

De Garmin Venu 2 Plus is net als de Venu 2-serie bestemd voor de actieve consument die geeft om hun gezondheid en fitheid, en op zoek is naar een stijlvolle gezondheids- en fitness-smartwatch die meerdere sporten kan bijhouden.

Garmin Venu 2 Plus kopen 

De Venu 2 Plus is verkrijgbaar in de kleuren Black Slate, Powder Gray en White Cream Gold voor een adviesprijs van 449,99 euro. Er is ook een uitvoering met een lederen bandje en die kost 499,99 euro.

  • Garmin Venu 2 Plus kopenGarmin, Amazon, MediaMarkt, Bol.com, Coolblue - 449,99 euro

Garmin Vívomove Sport

De Vívomove-serie van Garmin krijgt ook uitbreiding, en wel in de vorm van de Vívomove Sport. De Vívomove Sport is ook een hybride smartwatch, wat wil zeggen dat het een traditionele analoge stijl combineert met slimme functies. Dit horloge heeft echte wijzers, maar ook een touchscreen. Wanneer je dit touchscreen wil bedienen, zullen de wijzers opzij bewegen, zodat ze niet over het display heen staan.

Gerelateerde artikelen

De Vívomove Sport is voorzien van de vele gezondheids- en wellnessfuncties die Garmin op zijn horloges aanbiedt Je kan onder andere je workouts voor yoga, krachttraining, pilates, cardio, loopband, fietsen en meer bijhouden, maar ook je stappen, verbrande calorieën, en intensiteitsminuten. De Vívomove Sport beschikt ook over veiligheids- en trackingfuncties en gebruikt de gps van je smartphone om afstand en tempo tijdens je activiteiten vast te leggen.

Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

De accu gaat tot 5 dagen mee in smartwatchmodus met maximaal een extra dag in horlogemodus. Verder kan je op de Vívomove Sport smartphonemeldingen bekijken voor onder andere inkomende oproepen, tesktberichten, social media-updates en waarschuwingen.

Garmin Vívomove Sport kopen

De Vívomove Sport is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 179,99 euro. De smartwatch komt met in verschillende kleuren e is beschikbaar in verschillende kleuren

  • Garmin Vívomove Sport kopenGarmin, Amazon, MediaMarkt, Bol.com, Coolblue - 179,99 euro
Garmin lanceert Venu 2 Plus met Google Assistent en Vívomove Sport

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk