Garmin lanceert Forerunner 945 LTE met eSIM

Garmin lanceert Forerunner 945 LTE met eSIM

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Garmin heeft de Forerunner 945 LTE aangekondigd. Dat is een aangepaste versie van de bestaande Forerunner 945 maar dan met eSIM. Hierdoor kan het sporthorloge verbinding maken met het 4G-netwerk.

Garmin Forerunner 945 LTE

De Forerunner 945 LTE is volgens Garmin een 'premium GPS-smartwatch voor hardlopers en triatleten' en de opvolger van de Forerunner 945 beschikt over eSIM. De veiligheids- en trackingfuncties op het horloge kunnen dus gebruikt worden zonder smartphone. Sporters kunnen deze dus thuislaten tijden de training.

Garmin lanceert Forerunner 945 LTE met eSIM

René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland, is blij met de toevoeging van LTE-connectiviteit in de Forerunner serie: “Atleten kunnen al jaren hun telefoon thuis laten en nog steeds prestatiestatistieken bijhouden, naar muziek luisteren en aankopen afrekenen met hun Forerunner. Nu hebben ze ook rechtstreeks vanaf hun horloge toegang tot veiligheids- en trackingfuncties zonder het gebruik van een telefoon, waardoor het nog gemakkelijker wordt om zorgeloos te trainen”.

Veiligheids- en trackingfuncties

De veiligheids- en trackingfuncties van Garmin zijn op meerdere sporthorloges beschikbaar, ook op de Forerunner 945 LTE. Zo is er de functie Ongevaldetectie waarmee een Garmin-horloge een incident detecteert tijdens een outdoor loopactiviteit, hardloopactiviteit of fietsactiviteit. Het apparaat verzendt dan een automatisch bericht, LiveTrack-koppeling en GPS-locatie naar geselecteerde contactpersonen voor noodgevallen. Met de functie Hulp kan een Garmin-horloge in noodsituaties een automatisch bericht met je naam, LiveTrack-koppeling en GPS-locatie naar je contactpersonen voor noodgevallen versturen. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld pech hebt met de racefiets, maar ook als je je onveilig voelt tijdens het hardlopen.

LiveTrack geeft je vrienden en familie de gelegenheid om jouw wedstrijden in realtime te volgen. Je kunt volgers uitnodigen via e-mail of social media, waardoor zij uw live-gegevens op een Garmin Connect-volgpagina kunnen zien. Deze drie functies te gebruiken op de Forerunner 945 LTE zonder tussenkomst van een telefoon.

Specifiek voor de Forerunner 945 LTE is er ook de mogelijkheid om automatisch de naam en locatie van een sporter naar Garmin IERCC te sturen. Dat is een professioneel bemand coördinatiecentrum voor noodhulpdiensten die 24/7 bereikbaar is. Zij nemen contact op met hulpdiensten of anderen om de hulpverlening te coördineren. Deze optie is alleen beschikbaar op de Forerunner 945 LTE met een geactiveerd LTE-abonnement.

Garmin lanceert Forerunner 945 LTE met eSIM

De Forerunner 945 LTE komt verder met ingebouwde kaarten, trainingsgegevens en prestatiemonitoringstools en aanvullende informatie over je gezondheid en welzijn.

  • Volg een route met stapsgewijze aanwijzingen en weet van tevoren wanneer de volgende afslag eraan komt.
  • Dagelijks voorgestelde workouts/trainingen bieden atleten suggesties voor hardlopen en fietsen op basis van de huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.
  • De Body Battery energiemonitoring toont het huidige energieniveau dat je verder kan helpen om de beste momenten voor training en rust te bepalen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Forerunner 945 LTE zal deze zomer beschikbaar zijn in een witte of zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van € 649,99 en € 799,99 voor de bundel met een extra polsband, HRM-Pro en HRM-Swim. Het LTE-abonnement kost €6,99 per maand. Voor een jaarabonnement betaal je €69,99.

Garmin lanceert Forerunner 945 LTE met eSIM

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk