Samsung Galaxy Watch Active en Galaxy Fit officieel

Samsung Galaxy Watch Active en Galaxy Fit officieel

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe Samsung wearables

Samsungs Galaxy S10§reeks is aan de wereld getoond, maar ook de nieuwe wearables die met de telefoons gelanceerd worden, verdienen een stuk van de spotlight. De Koreaanse gigant stelde niet alleen een nieuwe Galaxy Watch voor, maar ook een fitnesstracker en slimme oortjes. Voor die laatste kan je een kijkje nemen in het artikel hieronder.

Samsung Galaxy Watch Active

Vorig jaar kwam Samsung met een vernieuwing van zijn smartwatch-serie die voortaan de naam 'Galaxy Watch' krijgt. De eerste Galaxy Watch ging in twee verschillende varianten over de toonbank, maar nu komt Samsung met een nieuw model, de Watch Active die meer op sport en gezondheid gefocust is. Allereerst is er het design van het horloge dat er meer simplistisch uitziet en nu ook IP 68-waterdicht is. Dat wil zeggen dat het horloge tot 1,5 meter gedurende een halfuur onder water kan blijven.

Foto's van de Galaxy Watch Active

Samsung wil de Watch Active naar voren schuiven als een wearable dat meer doet dan alleen je sportprestaties meten. Zo trackt het horloge ook je slaappatroon en stressniveau. Het horloge bevat ook een hartslagmeter die je een melding geeft van zodra er abnormaal hoge of lage metingen worden gedaan. Het tracken van activiteiten gebeurt automatisch, maar je kan ook handmatig je bewegingssessies instellen en daarbij is een keuze uit 90 verschillende activiteiten.

Het horloge werkt met Samsungs Health-app, maar ook met applicaties van derde partijen zoals: Under Armour, Spotify en Strava. Daarnaast kan je Bixby in schakelen om je horloge handenvrij te bedienen.

Specificaties

Het horloge heeft een kleurenscherm van 360 bij 360 pixels dat beschermd wordt door Corning Gorilla Glass 3. Onder de behuizing schuilt een 1.15 GHz Exynos 9110-processor van eigen makelij. het apparaat werkt met 768 MB aan RAM en het heeft een interne opslag van 4 GB.

Foto's van de Galaxy Watch Active

Het apparaat wordt van stroom voorzien door een 230 mAh batterij, maar het is nog niet duidelijk wat we voor prestaties van de accuduur kunnen verwachten. Een leuke extra is het draadloos opladen dat met het horloge ondersteund wordt en je kan het horloge ook opladen met de Galaxy S10 door het omgekeerd opladen. De Galaxy Watch draait opnieuw op Samsungs Tizen-besturingssysteem, maar hij is compatibel met Android en iOS. Je Android-telefoon moet minstens op Android 5.0 Lollipop draaien en er is 1,5 GB RAM vereist.

Kopen

De Samsung Galaxy Watch Active is vanaf 15 maart verkrijgbaar in de kleuren: Silver, Black, Rose Gold en Sea Green. Het horloge kreeg een adviesprijs mee van 249,99 euro.

Samsung Galaxy Fit en Galaxy Fit (e)

De Samsung Galaxy Fit en de voordeligere Galaxy Fit (e) zijn wearables die volgens Samsung gemaakt zijn voor de echte sportievelingen. Ze komen met een slanke behuizing en tracken automatisch je activiteit in combinatie met de Samsung Health-app. Je kan ook hier manueel een activiteit starten. Beide wearables krijgen ook een hartslagmeter en kunnen je ook waarschuwen bij risico's. Je krijgt ook notificaties en berichten rechtstreeks te zien op het scherm.

De Samsung Glaxy Fit e is een voordeligere en lichtere variant van de Galaxy Fit. Hij ruilt een AMOLED-scherm met kleuren en een 240 bij 120 resolutie in voor een zwart-wit PMOLED-paneel met een lagere resolutie. De Galaxy Fit biedt ook ondersteuning voor draadloos opladen, maar de Galaxy Fit e krijgt een Pogo-oplader.

Foto van de nieuwe Samsung wearables

Je ziet naast de Galaxy Watch Active aan de linkerkant de Galaxy Fit en rechts de Galaxy Fit e

Het kleurenscherm van de Galaxy Fit verbruikt meer stroom en dus kreeg hij een 120 mAh batterij vergeleken met de 70 mAh accu van de Galaxy Fit e. Over de accuprestaties wil Samsung enkel kwijt dat ze een "enorm lange batterijduur" hebben. Beide apparaten kunnen tot 50 meter diep onder water gebruikt worden.

Kopen

De Galaxy Fit is in de kleuren zwart en zilver beschikbaar vanaf eind april voor een verkoopadviesprijs van 99,99 euro. De Galaxy Fit e is vanaf half april verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel en kost 39,99 euro.

Samsung Health

Samsung Health

Samsung Health, de gezondheids-app van Samsung, houdt precies bij hoeveel stappen jij gezet hebt op een dag, maar is nog veel uitgebreider dan dat. Er kan allerlei d ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk