Kritieke fout na Samsung Galaxy Watch 4-update

Kritieke fout na Samsung Galaxy Watch 4-update

Samsung Galaxy Watch 4-gebruikers klagen online over een verbindingsprobleem met hun smartwatch. Het is niet meer mogelijk om de Watch 4 met hun telefoon te koppelen en dat probleem bestaat sinds de laatste update die de Google Assistent introduceerde.

Samsung Galaxy Watch 4-fout

Samsung Galaxy Watch 4-gebruikers klagen op de sociale nieuwssite Reddit (1, 2, 3) over een ernstige fout die ervoor zorgt dat hun horloge niet langer met hun telefoon kan verbinden. Ze merkten op dat de Watch 4 de verbinding verloren is en ook het koppelen mislukt telkens. De fout doet zich voor sinds de update van afgelopen week die Google Assistent heeft uitgerold.

De Samsung Galaxy Watch 4 is het eerste Samsung-horloge dat met Googles Wear OS-systeem werkt, maar het heeft al die tijd zonder het digitale hulpje gewerkt. Sinds augustus 2021 sprak Samsung over de aankomende update die de Assistent zou uitrollen. Eerder klaagden gebruikers ook al over minder goede accuprestaties met de komst van de spraakassistent.

Fabrieksinstellingen

Gebruikers melden dat de Watch 4 zelf een oplossing aanreikt wanneer het verbinden met je telefoon niet lukt. Op het scherm krijg je te lezen dat je de fabrieksinstellingen kan herstellen en dat is een oplossing die voor Watch 4-gebruikers ook wel degelijk werkt.

Alleen staan veel gebruikers er niet om te springen, omdat ze het horloge, inclusief Samsung Pay, dan opnieuw moeten instellen. En niet elke gebruiker een back-up van zijn gegevens gemaakt. Google en Samsung hebben nog niet gereageerd op de kwestie en het is niet duidelijk of er aan een oplossing wordt gewerkt.

Samsung Galaxy Watch 5

De laatste weken en maanden is al veel informatie naar buiten gekomen over de opvolger van de Watch 4. De Galaxy Watch 5 krijgt een Pro-versie en komt in totaal in drie varianten. Een van de aankomende functies is de ingebouwde thermometer, al is het onduidelijk of die al bij de lancering zal werken. Hier zijn alle geruchten op een rij. Herken jij de Galaxy Watch 4-problemen? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung Galaxy Watch? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties