Fossil Sport is tweede smartwatch met Snapdragon Wear 3100

Fossil Sport is tweede smartwatch met Snapdragon Wear 3100

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fossil Sport

De Fossil Sport is in tegenstelling tot vele andere smartwatches van deze fabrikant geen modieus exemplaar maar voornamelijk gericht op functionaliteit. Fossil geeft aan dat de Sport niet alleen de lichtste smartwatch is die het merk nu heeft aangekondigd, maar tevens de lichtste smartwatch tot nu toe. Dat komt door de behuizing die gemaakt is van de materialen aluminium en nylon.

Fossil Sport

De smartwatch is voorzien van de nieuwe chipset voor smartwatches, de Qualcomm Snapdragon Wear 3100. De Fossil Sport is na de Montblanc Summit 2 de tweede smartwatch die op deze nieuwe chipset draait. De zuinige ambientmode in de Snapdragon Wear 3100 zorgt ervoor dat er zuiniger wordt omgegaan met energie ondanks dat de chipset dezelfde processor gebruikt als zijn voorganger. De toevoeging van een co-processor zorgt er namelijk voor dat wanneer je de smartwatch niet actief gebruikt, enkel de co-processor het werk doet. Hierdoor verbruikt je horloge 20 keer minder. Fossil verzekert de Sport-bezitter dat de smartwatch een dag meegaat in de volledige smartwatch-modus en nog eens twee dagen in de energiezuinige modus.

Naast de Wear 3100 is de Fossil Sport ook voorzien van een hartslagsensor, NFC, GPS en ondersteuning voor Google Pay en draait op Wear OS. Er zijn twee uitvoeringen van de Fossil Sport, een met een 41mm en een met een 43mm behuizing. Voorgeïnstalleerd op het slimme apparaatje zijn de nieuwe Spotify-app voor Wear OS en de app Noonlight.

Fossil Sport

Links: Fossil Sport 43mm Rechts: Fossil Sport 41mm

Fossil Sport kopen

De Fossil Sport is in de Verenigde Staten aangekondigd voor 255 dollar (omgerekend 223 euro) en zal via de Fossil-site beschikbaar zijn vanaf 12 november. Of deze smartwatch ook in Nederland of België beschikbaar zal zijn, is niet bekend. We hebben deze vraag bij Fossil neergelegd en zij komen hier nog op terug.

Via: Wareable

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk