Nieuwe Fossil Sport-smartwatch komt ook naar Nederland

Nieuwe Fossil Sport-smartwatch komt ook naar Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fossil Sport

De Fossil Sport is de nieuwste smartwatch van de Amerikaanse beursgenoteerde onderneming die kleding en accessoires ontwerpt en fabriceert. De Fossil Sport is helemaal gericht op functionaliteit en is daarnaast de lichtste smartwatch die het merk tot nu toe heeft aangekondigd. Dat komt door de behuizing die gemaakt is van de materialen aluminium en nylon. De Fossil Sport is in de Verenigde Staten aangekondigd maar komt ook naar de Benelux. Dat heeft Fossil Nederland aan Androidworld laten weten.

Fossil Sport

Specificaties  Fossil Sport

De Fossil Sport is voorzien van de nieuwe chipset voor smartwatches, de Qualcomm Snapdragon Wear 3100. De Fossil Sport is na de Montblanc Summit 2 de tweede smartwatch die op deze nieuwe chipset draait. De zuinige ambientmode in de Snapdragon Wear 3100 zorgt ervoor dat er zuiniger wordt omgegaan met energie ondanks dat de chipset dezelfde processor gebruikt als zijn voorganger. De toevoeging van een co-processor zorgt er namelijk voor dat wanneer je de smartwatch niet actief gebruikt, enkel de co-processor het werk doet. Hierdoor verbruikt je horloge 20 keer minder. Fossil verzekert de eigenaar van de Fossil Sport dat de smartwatch een dag meegaat in de volledige smartwatch-modus en nog eens twee dagen in de energiezuinige modus.

Fossil Sport

De Fossil Sport beschikt daarnaast ook over een hartslagsensor, NFC, GPS en ondersteuning voor Google Pay en draait op Wear OS. Er zijn twee uitvoeringen van de Fossil Sport, een met een 41mm en een met een 43mm behuizing. Voorgeïnstalleerd op het slimme apparaatje zijn de nieuwe Spotify-app voor Wear OS en de app Noonlight.

Beschikbaarheid Fossil Sport 

De Fossil Sport is vanaf 12 november in de Verenigde Staten aan te schaffen voor 255 dollar via de website van Fossil. Fossil Nederland verwacht eind januari de Fossil Sport in de Benelux te kunnen aanbieden. Deze smartwatch zal dan bij onder andere bij de Bijenkorf, HBC en Inno aan te schaffen zijn. Daarnaast zal de Sport ook online via onder andere Coolblue, Brandfield, HWG, Wehkamp en FonQ te bestellen zijn. De adviesprijs van de Fossil Sport is €279,-.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk