Fossil Gen 6 officieel: nieuwe Wear OS-smartwatch kost 309 euro

Fossil Gen 6 officieel: nieuwe Wear OS-smartwatch kost 309 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Fossil Gen 6 smartwatch is alvast onthuld. het nieuwe horloge met Wear OS is alvast vroegtijdig te zien op de website van de Bijenkorf. We krijgen beelden en specificaties te zien. Fossil gebruikt de Snapdragon Wear 4100 Plus-chipset.

Fossil Gen 6

Een nieuwe generatie van Fossil horloges staat klaar. Op maandag 30 augustus gaat Fossil ze voorstellen, maar we brengen dit nieuws al iets vroeger doordat de smartwatches alvast gelekt zijn op de website van de Bijenkorf. Fossil maakt zijn smartwatch met een horlogekast van roestvrij staal en grootte van 44 millimeter. Fossil maakte hem 3 ATM-waterdicht, en dat wil zeggen dat je tot 30 meter onderwater kan duiken met deze smartwatch. Deze smartwatch verschijnt met twee knoppen en een draaikroon waarmee je door de menu's navigeert.

Het scherm van de Gen 6 is een 1,28 inch AMOLED-paneel met een resolutie van 416 x 416 pixels. Onder de motorkap zit de Snapdragon Wear 4100 Plus-chipset, en dat is een processor die de accuduur van de horloges ten goede moet komen. Je kan de smartwatch gedurende 24 uur gebruiken, maar dankzij de Multi Day Extended-modus van Fossil kan je die gebruiksduur nog verlengen. Fossil heeft ook aan snelladen gedacht, want na een halfuur opladen heeft de Gen 6 alvast 80 procent van zijn capaciteit bereikt.

Fossil Gen 6 officieel: nieuwe Wear OS-smartwatch kost 309 euro

Verder kreeg de Gen 6 net als zijn voorgangers 1 GB RAM en hij heeft 8 GB interne opslag. Het horloge heeft ingebouwde gps en sensors die je helpen om je hartslag, snelheid, bloedzuurstofgehalte, stappen, hoogte en slaap te meten. De Gen 6 is een Wear OS-horloge die met versie 3 zal werken. Google heeft in mei die nieuwe versie aangekondigd die grote verbeteringen brengt voor de software en interface van smartwatches. Het belangrijkste voordeel van Wear OS is dat je apps rechtstreeks vanaf de Play Store kan downloaden op je horloge. Alleen zal de Gen 6 de update naar versie 3 pas in 2022 ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

De Gen 6 komt naar verwachting uit met een leren, metalen en siliconen band, maar op de website van de Bijenkorf is enkel een leren versie te zien. Het horloge krijgt een adviesprijs van 299 euro tot en met 329 euro, afhankelijk van de uitvoering. De Gen 6 zal vanaf 27 september in de winkels liggen. Wat denk jij van de Gen 6? Wordt dit jouw nieuwe smartwatch? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Syb!

Fossil Gen 6 officieel: nieuwe Wear OS-smartwatch kost 309 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk